h i r d e t é s

Ismét ittas vezetőt vettek őrizetbe a rendőrök

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Ismét ittas vezetőt vettek őrizetbe a rendőrök

2020. június 30. - 12:08

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai 2020. június 27-én 14 óra 50 perckor őrizetbe vettek egy 54 éves helybélit.

A férfi az 5218-as számú úton közlekedett egy Suzuki Swifttel a megyeszékhely felől Hetényegyháza irányába. A rendelkezésre álló adatok alapján az út 5-ös kilométerénél utolérte az előtte haladó, majd forgalmi okból megálló Citroen-t, és hátulról nekiütközött. A Citroen az ütközés hatására továbbsodródott, és nekicsapódott az előtte álló Volkswagennek, ami egy Skodának ütközött. A baleset során összetört egy negyedik autó is, amely a Suzuki mögött közlekedett. A helyszínre érkező rendőrök a járművezetőkkel szemben alkoholtesztert alkalmaztak, amely a Swiftet vezető 54 éves férfi esetében pozitív értéket mutatott, így őt vér-vizelet mintavételre előállították, vezetői engedélyét pedig azonnal bevonták.

A járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésével megalapozottan gyanúsítható sofőrt a rendőrök őrizetbe vették.

Ügyében a nyomozást a Közlekedésrendészeti Osztály munkatársai az őrizet időtartamán belül befejezték, és kezdeményezik a gyanúsított bíróság elé állítását.

 

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság a korábbiakhoz hasonlóan felhívja a közlekedők figyelmét arra, hogy hazánkban zéró tolerancia van érvényben, mely a szeszes ital fogyasztásának teljes tilalmát jelenti a gépi meghajtású jármű vezetője részére a vezetése előtt és alatt egyaránt. Az alkohol már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, melyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést, hiszen többek között növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek. Ezért kérjük: soha ne üljön ittasan a volán mögé, és olyan járműbe sem, amelyet láthatóan ittas személy vezet! Ne engedje meg családtagjának, rokonának, barátjának, ismerősének sem, hogy ittasan vezessen!