h i r d e t é s

Ismét jön a hó!

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Ismét jön a hó!

2019. január 22. - 06:03

 

A következő napokban frontok hoznak újabb havat az ország több pontjára! - írja az Időjárás.hu

A héten nagyon változékony napok következnek, sajnos az influenza terjedésének kedveznek a körülmények!

Délelőtt északon a változó felhőzet mellett hosszabb napos időszakok is előfordulnak, délen azonban sok lesz a felhő. Errefelé hószállingózás, kisebb havazás is kialakul. 

Délután dél felől növekszik, vastagszik a felhőzet, elszórtan, főleg délen számíthatunk hószállingózásra, kisebb havazásra. Időnként megélénkül a keleti, északkeleti szél, a legmagasabb hőmérséklet -3, +2 fok között alakul.

Orvosmeteorológia

Kedden dél felől országszerte gyenge melegfronti hatásérvényesül, a frontérzékenyek továbbra sem könnyebbülhetnek meg. - írja a meteoklinika.hu

Már reggel napján többen ébredhetnek nehezen, és napközben is jellemző lehet az álmosság, bágyadtság, emellett aluszékonyságot is tapasztalhat. Lankad a figyelem, csökken a koncentráló képesség, a napok óta tartó fényszegény időszak pedig még rosszkedvet is okozhat.

A helyenként párás, többfelé csapadékos időben az ízületi panaszok még mindig felléphetnek, ha végtagfájdalmakkal él, akkor egyelőre nem számíthat javulásra. A nyirkos helyeken a hőérzet is elmarad a mért értékektől, de ha rétegesen öltözködik, javulhat a komfortérzet.

A légszennyezettség további romlására különösen a keleten élők számíthatnak: már most is magas a szállópor légköri koncentrációjának aránya, ez pedig várhatóan még tovább fog emelkedni. A szellőztetést ajánlott a déli, koradélutáni órákra időzíteni, a forgalmas csomópontokat pedig lehetőleg kerülje el. Ilyenkor a szabadban való sportolás sem ajánlott, a kisgyerekekre, a légúti megbetegedésekkel élőkre és az asztmásokra pedig mégjobban figyeljünk!

A közlekedést helyenként havas, jeges útszakaszok nehezíti. A nyirkos időben nedvessé, csúszóssá válhat az útburkolat, mindig vezessen az útviszonyoknak megfelelően!

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s