h i r d e t é s

Ismét jön a hó!

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Ismét jön a hó!

2019. január 23. - 06:11

 

A következő napokban frontok hoznak újabb havat az ország több pontjára! - írja az Időjárás.hu

Délelőtt erősen felhős, borult lesz az ég, többfelé várható változó intenzitású havazás. 

Délután folytatódik a felhős, borult idő. Többfelé lehet hószállingózás, havazás, keleten helyenként havas eső, ónos eső is lehet. Élénk lesz az északkeleti szél. -3, 2 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Orvosmeteorológia

Szerdán kettősfronti hatás várható, estére már az ország nagy részén mind a hideg-, mind a melegfrontra érzékenyeknek jelentkezhetnek humánmeteorológiai panaszok. - írja a meteoklinika.hu

Amennyiben a magyar lakosság 78%-át érintő időjárás-érzékenyekcsoportjába tartozik, akkor önnél is egész napos fejfájást, migrént, álmosságérzetet, ugyanakkor álmatlanságot idézhetnek elő a légkörben zajló változások, ezen kívül a keringési rendszer rendellenességeivel élők és a szívbetegek számára is megterhelő az időszak. Ha északon él, akkor némileg kipihentebben ébredhet, de napközben ott is egyre többeknél léphet fel figyelmetlenség és koncentrálásbeli zavarok.

Szervezete hamarabb kimerül és legyengül a tartós igénybevételek, gyakori frontátvonulások következtében, így fogékonyabbá válik a járványokkal szemben. Fontos, hogy erősítse az immunrendszerét. A sok vitamin és a kímélő ételek mellett igyon sok folyadékot, akár ásványvíz, akár meleg levesek, teák formájában, és gyakran, alaposan mosson kezet. A nyirkos, párás időben a vírusok könnyebben szaporodnak, terjednek.

Jó hír, hogy a mozgalmas időjárás hatására kitisztult a levegő hazánk felett, a szmoghelyzetben jelentős romlás egész héten nem várható.

A közlekedést egyre többfelé nehezítheti dél felől érkező csapadék: nedves, csúszós lehet az útburkolat, megnövekszik a féktávolság. A koncentrálási problémák és a türelmetlenség hatására növekszik a balesetveszély, így ha feszültnek vagy tompának érzi magát, mindenképpen tartson egy rövid pihenőt! A reflexek is tompák lehetnek.

 

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s