h i r d e t é s


Ismét napsütés következik

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Ismét napsütés következik

2017. október 04. - 06:36

 

Az esőfelhők elvonulása után szerdán már ismét naposabb időre készülhetünk, a hőmérséklet is a kellemes tartományban alakul. - írja az Időjárás.hu.

Fotó: H. Szabó Sándor

A következő front péntekre hozza meg a lehűlést, ezt követően hűvösebb napok következnek.

Délelőtt tovább csökken a felhőzet, többórás napsütésre készülhetünk. Csapadék nem várható. 

Délután a sok napsütés mellett időnként megnövekszik a gomolyfelhőzet, de csapadékra nem kell készülni. Élénk lesz a nyugati szél.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 14, 19 fok között alakul.

Orvosmeteorológia

Szerdára elhagyja térségünket a kettősfront, szerte az országban mérséklődnek az ehhez köthető panaszok. - írja a meteoklinika.hu.

Az esetleges tünetei már a reggeli órákban is csak enyhének ígérkeznek, illetve legtovább a keleti tájakon tartanak ki, de a nap folyamán egyre kedvezőbbre fordul a humánmeteorológiai helyzet. Amennyiben a fokozottan érzékenyek körébe tartozik, akkor enyhébb fejfájás, migrén léphet fel, illetve kissé álmosabbnak, bágyadtabbnak érezheti magát. A panaszok ellen jó megoldás lehet a nap első felében elfogyasztott, egy-két csészényi zöld tea – erre nagy valószínűséggel a következő pár napban is szüksége lehet.

A hideg reggelen többeknél kopásos jellegű ízületi bántalmak léphetnek fel, mely a nyirkosabb tájakon még erőteljesebben jelentkezhet. Az érzékeny területeket kezelje csalánlevél főzetéből készült borogatással, de akár kámforos krémekkel is kedvező hatást érhet el.

Mivel egyre többfelé kisüt a nap, a hangulata és a közérzete is jó irányba változik. A szabad levegőn eltöltött idő hatására erősödik az immunrendszere, a napsütés pedig segíti a bőrében a D-vitamin képződését. Szükség is van most már erre, az előttünk álló egyre fényszegényebb időszakban feltétlenül pótolni kell a vitamint.

A közlekedés során főleg reggel, és többnyire keleten találkozhat vizes, nedves útszakaszokkal, amik területén megnövekszik a féktávolság.  A változó felhőzet miatt célszerű napszemüveget magával vinnie az esetlegesen vakító napsütés ellen. Az egyeseknél fellépő koncentrálási problémák hatására is kissé növekszik a balesetveszély, javasolt a nagyobb követési távolság használata, illetve vezessen a megszokottnál lassabban.

 

meteoklinika.hu / idojaras.huh i r d e t é s

betöltés..

;