h i r d e t é s

Ismét tombol kint a napsütés az otthonmaradós időben

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Ismét tombol kint a napsütés az otthonmaradós időben

2020. április 09. - 06:17

Csütörtökön délelőtt a napos időben gyorsan melegszik a levegő, csapadék nem várható. - írja az idojaras.hu.

Illusztráció: pixabay.com

Délután nagyon kellemes tavaszi időre számíthatunk, szikrázó napsütés várható. Csapadék nem lesz. Általában mérsékelt marad a szél, a legmagasabb hőmérséklet 17, 24 fok között alakul. 

Orvosmeteorológia

Csütörtökön sem érvényesül markáns fronthatás, de kissé bágyadtabbak, szétszórtabbak lehetünk. A pollenkoncentráció ismét növekedésnek indult, az allergiások tünetei erősödhetnek.- írja a meteoklinika.hu.

Csütörtökön nem érkezik front hazánk térségében, de többeknél jelentkezik fáradtság és bágyadtság – erre elsősorban akkor számíthat, ha fokozottan érzékeny a szokatlan melegre. Ezért napközben kissé csökkenhet a teljesítőképessége, szétszórtságot, figyelemzavart tapasztalhat, illetve enyhébb aluszékonyság is jelentkezhet. Abban az esetben, ha a keringési rendszer problémáival küzd, a délelőtti órákban ingadozhat a vérnyomása, de a panaszok nem lesznek intenzívek.

Allergiásként ismét egy nehéz időszak előtt áll, a tavaszi növények pollenszórása ismét növekedésnek indul. A melegedő időben akár egyik napról a másikra is hirtelen megugorhat a pollenkoncentráció – jelen esetben főként a nyírfa és a nyárfa virágporának esetében lehet erre számítani. A napos, meleg délutánokon tapasztalhatja legerősebben a kellemetlen tüneteket. Orrfolyás, tüsszögés, könnyezés, illetve a szem viszketése is jellemző lehet, a panaszok a napokban már intenzíven is jelentkezhetnek. Ilyen esetben mosson hajat gyakrabban, a ruhát, ágyneműt ne szellőztesse a szabad levegőn, és kerülje a tejtermékek fogyasztását is.

Az UV-sugárzás az érzékenyebb bőrűeknél okozhat kellemetlenséget, a déli órákban huzamosabb napon tartózkodás esetén ők már könnyen bőrpírt szenvedhetnek. Amennyiben ebbe a csoportba tartozik, akkor legyen nagyon óvatos a napozással, és használjon fényvédő krémeket!

A közlekedés során veszélyes időjárási jelenség nem várható. Azonban az utakon több lesz a figyelmetlen, szétszórt sofőr, a balesetveszély miatt fokozott óvatosság és körültekintés javasolt. A napsütés főként napkelte és napnyugta esetén lehet zavaró.

Vezető tünet a mai napon: fáradékonyság, figyelemzavarok. 

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.