h i r d e t é s

Itt a nyár!

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Itt a nyár!

2018. szeptember 12. - 06:28

 

Sok napsütésre és nyarat idéző melegre számíthatunk! - írja az Időjárás.hu

Többfelé elérjük a 30 fokot. Csapadék nem várható.

Délelőtt túlnyomóan napos, gyengén felhős lesz az idő.  Délután kevés fátyolfelhő szűri a napsütést, csapadék nem várható.

Mérsékelt lesz a déli szél. 25, 30 fokra melegszik a levegő.

Orvosmeteorológia

Szerdán sem érkezik front fölénk. A melegedésre érzékenyek migrénes fejfájást és fáradékonyságot tapasztalhatnak. - írja a meteoklinika.hu

Szerdán frontmentes, nyárias nap vár ránk, így a pihenésnek és a szabad levegőn tartózkodásnak is kedveznek a feltételek.  A hűvös reggelt követően erőteljesen felmelegszik a levegő, néhol akár a 30 fokot is elérheti a délutáni csúcshőmérséklet. A melegedésre fokozottan érzékenyek melegfronti jellegű tüneteket tapasztalhatnak: gyakori lehet a fejfájás és fáradékonyabbak lehetünk a megszokottnál.  Fejfájásának enyhítése érdekében már a reggeli óráktól figyeljen a fokozott folyadékbevitelre és fogyasszon el egy csésze zöldteát, amely a fejfájás enyhítése mellett segít leküzdeni a melegben jelentkező fáradékonyságot.  A melegedés hatására jelentkező tünetek nem lesznek intenzívek, azonban tartósnak bizonyulnak.

A reggelek továbbra is hűvösek lesznek, az esti órákban pedig gyors hőmérséklet csökkenéssel kell számolni: a megfázás elkerülése érdekében fontos, hogy rétegesen öltözzön!

Az UV-sugárzás az ország nagy részén mérsékelt lesz, de helyenként akár az erős fokozatot is elérheti, az érzékenyebb bőrtípusba tartozók használjanak legalább 30-as faktorszámú fényvédőkrémet.  A délutáni hőségben fennáll a kiszáradás veszélye, figyeljen a fokozott folyadékbevitelre! Kerülje a nehéz, zsíros ételek fogyasztását, helyezze előtérbe a hús- és halételeket, valamint a gyümölcsöket és zöldségeket.

A pollenterhelés növekszik, a parlagfű virágpora nagy mennyiségben van jelen a levegőben. Az allergiások orrfolyást, szemviszketést tapasztalhatnak, a panaszok enyhítése érdekében ajánlott sűrűbben kezet mosni és a szellőztetést vagy a kora reggeli vagy az esti órákra időzíteni.

A közlekedés során a melegfront jellegű változások miatt figyelmetlenebbek, tompábbak lehetünk, a balesetek elkerülése érdekében vezessen fokozott figyelemmel!

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s