h i r d e t é s

Itt az újabb hőhullám!

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Itt az újabb hőhullám!

2019. június 30. - 06:44

 

A hétvégén fokozatosan melegszik a levegő, igazi strandidő várható, csapadék nem lesz. A jövő hét elején beköszönt egy újabb, rövid hőhullám. - írja az Időjárás.hu

Délelőtt felhőtlen, szikrázóan napos idő várható. Délután folytatódik a szárazság és a napsütés.

Élénk lesz a délnyugati szél. 28, 33 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Hétfőn délelőtt gyengén felhős lesz az ég, csapadékra nem kell számítani.  Délután az ország nagy részén a derült vagy gyengén felhős időszakok lesznek túlsúlyban, az északi tájakon lehetnek felhősebb területek, de csapadék itt sem valószínű. A délnyugati szél élénk lesz. 30, 37 fokra melegszik a levegő.

Orvosmeteorológia

Vasárnap frontmentes időben lesz részünk. A melegedés elkezdődött, sokunknál jelentkezhetnek vérnyomáspanaszok, és a migrén is okozhat kellemetlen perceket. - írja a meteoklinika.hu

A magas koffeintartalmú italokat most lehetőleg kerülje, helyette fogyasszon gyümölcsleveket vagy citrommal ízesített teát. Az éjszakai órákban sem frissül fel jelentősen a levegő, a nyugodtabb alvás érdekében lefekvés előtt szellőztessen ki és vegyen egy hűsítő fürdőt.

A csapadékmentes idő és a sok napsütés pozitívan hat hangulatunkra, de a legmelegebb órákban akár rosszul is lehetünk. A megterhelő fizikai munkát kerülje, teendőit vagy a kora reggeli vagy az esti órákra időzítse. A tartós melegben fontos odafigyelni a táplálkozásra, a zsíros ételek kerülendők, helyezze előtérbe a vitamindús zöldségeket és gyümölcsöket.

A kissé felhős időben az UV-sugárzás nagyon erős lesz, helyenként akár az extrém fokozatot is elérheti. A leégés ellen fontos a megfelelő védelem, a kisgyerekek és az érzékenyek használjanak legalább 40-es faktorszámú krémeket. A legmelegebb órákat ajánlott zárt, hűvös helyen tölteni, mert fennáll a napszúrás és a hőguta veszélye. Viseljen könnyű, világos színű, jól szellőző ruhadarabokat, ezzel is hozzájárulhat a hőség könnyebb elviseléséhez. Kisállatait ne hagyja a meleg autóban még pár percre sem, a sétáltatásra a legalkalmasabb a kora reggeli vagy az esti időszak. Fontos, hogy mindig biztosítson árnyékos helyet és hideg vizet kedvencének!

A pollenterhelés tovább nő, a pázsitfűfélék légköri pollenkoncentrációja többfelé magas. Az allergiások lehetőség szerint kerüljék a tejtermékek fogyasztását és mossanak sűrűbben kezet és hajat.

A közlekedésben a legfőbb veszélyt a hőség és a tűző nap jelenti. A tűző nap elvakíthatja vezetés közben, a balesetek elkerülése érdekében viseljen napszemüveget! A hőségben vezetés közben rosszul lehet, ha hosszabb útra indul vigyen magával elegendő folyadékot és tartson több pihenőt.

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

Kommentek

h i r d e t é s