h i r d e t é s

Itt van az ősz

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Itt van az ősz

2018. szeptember 23. - 06:24

 

Két hullámban érkeznek hideg légtömegek a térségünkbe.  - írja az Időjárás.hu

Délelőtt sok lesz felettünk a felhő, de említést érdemlő csapadék nem valószínű. 

Délután többször lesz erősen felhős az ég, de időnként elvékonyodik a felhőtakaró. Csapadék nem valószínű. Élénk lesz a déli szél.

18, 23 fokra számíthatunk.

Hétfőn délelőtt észak felől átmenetileg erősen megnövekszik a felhőzet, szórványosan alakulnak ki záporok.  Délután csökken a felhőzet, egyre kevesebb helyen alakul ki futó zápor. Viharossá fokozódik az északnyugati szél. 17, 22 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Orvosmeteorológia

Vasárnapra megszűnik a fronthatás, a frontérzékenyek panaszai mérséklődnek. A változékonyság azonban okozhat még tüneteket, nagy eséllyel kínozhatja egyre erősödő fáradtság!- írja a meteoklinika.hu

A kopásos jellegű ízületi bántalmakkal élőknél nehezen indulhat a nap, így ha ez önre is jellemző, akkor számítson arra, hogy felerősödhetnek a végtagfájdalmai, főként akkor, ha az északi tájakon él. Ha rendszeresen fordul elő hasonló tünet Önnél, mindenképpen gondoljon időjárásérzékenység kivizsgálására, mert a pontos diagnózis után megfelelő terápiával leküzdhetők a az időjárás okozta fájdalmak.

Rendkívül fontos megemlíteni, hogy ez a frontmentes nap csak átmeneti, és a holnap hajnali óráktól még az előzőnél is erősebb terhelés fogja érni a szervezetét! 

A hidegfront mögött csökkent a pollenterhelés, javult az allergiások állapota, a parlagfű esetében sem várhatóak most intenzív tünetek.

A közlekedést figyelmetlen, időnként ingerült sofőrök nehezíthetik, a fáradtság és a tompa reflexek pedig tovább fokozzák a baleseti kockázatit. Estétől a Dunántúlon előfordulhatnak nedves útszakaszok, lassabb vezetés ajánlott!

Vezető tünet a mai napon: fáradékonyság.

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s