h i r d e t é s

Itthon főszerep, Angliában vádemelés

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Itthon főszerep, Angliában vádemelés

2022. május 27. - 06:24

Kevin Spacey egy tatárjárásról szóló filmben lesz főszereplő.

Kevin Spacey - Forrás: World Economic Forum/Flickr

A kétszeres Oscar-díjas amerikai színészt szexuális támadásokkal gyanúsítják. Vádat emeltek csütörtökön Angliában Kevin Spacey ellen.

Az angol-walesi főügyészség (Crown Prosecution Service, CPS) különleges bűnügyekre szakosodott ügyosztályának tájékoztatása szerint Spacey-t három férfi ellen elkövetett négyrendbeli szexuális támadással vádolják, a vádpontok a 2005 és 2013 közötti időszakot fogják át. A CPS hivatalos közleménye szerint a vádemelés a londoni rendőrség által összegyűjtött bizonyítékok mérlegelése alapján történt.

Spacey ellen már 2017 novemberében is érkezett bejelentés a londoni rendőrséghez.

A Scotland Yard annak idején nevek említése nélkül csak annyit közölt, hogy a külön parancsnokság alatt működő, elsősorban gyermekek elleni visszaélések és szexuális bűncselekmények felderítésére szakosodott ügyosztálya - Child Abuse and Sexual Offences Command - kezdte meg a vizsgálatot a bejelentés ügyében.

Az angol-walesi főügyészség csütörtöki tájékoztatásából nem derül ki, hogy az öt évvel ezelőtti bejelentés is szerepel-e a vádemelés alapját képező felételezett bűncselekmények között.

A 62 éves Spacey 2004 és 2015 között a híres londoni Old Vic színház művészeti igazgatója volt, és e tevékenységéért távozásának évében II. Erzsébet királynő tiszteletbeli lovagi címben részesítette.

Magyarországon nemrég filmes főszerepet kapott: a főgonosz olasz bíborost fogja játszani a Soós Péter által rendezett, 1242 – A nyugat kapujában című alkotásban, már alá is írták a színésszel a szerződést. A magyar szakember korábban úgy nyilatkozott, hogy mivel nem született Kevin Spacey ellen bírósági ítélet, nincs kifogása a szereplésével kapcsolatban.

Spacey egyébként tavaly már forgatott: Franco Nero olasz független filmjében, a The Man Who Drew God, vagyis Az Istent rajzoló ember című alkotásban játszott. (Infostart)


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s