h i r d e t é s


Januárban itt elszabadul a pokol

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Januárban itt elszabadul a pokol

2017. december 07. - 06:47

 

Az utóbbi három napban három helyen kellett szén-monoxid-mérgezés miatt mentőt hívni, illetve kórházba szállítani embereket. November elején pedig Budapesten halálos áldozatot követelt a mérgezés: egy idős nő életét a mentők sem tudták már megmenteni – írja az ATV.hu.

Forrás: MTI

A Kéményseprők Országos Szakszervezetének elnöke, aki már jó ideje kongatja a vészharangot, úgy véli, hogy a szén-monoxid-mérgezések gyakorisága összefüggésben állhat a családi házak kötelező kéményellenőrzésének eltörlésével.

Vámos Csaba a törvényről azt mondta, hogy a kormány rossz döntést hozott, ami emberéletekbe is kerülhet, főleg, hogy a jövő évtől kezdődően „mindenki építhet, mindenki szerelgethet jobbra-balra kazánokat, szóval borítékolható, hogy

2018 januárjától itt el fog szabadulni ilyen tekintetben a pokol”.

Vámos úgy véli, lehet, hogy mindez nem hirtelen fog jelentkezni, de idővel a már így is megnövekedett balesetek száma drasztikusan meg fog nőni.

A Kéményseprők Országos Szakszervezetének elnöke elmondta azt is, hogyan ihlette meg őket az, hogy a Civil Összefogás Fóruma (CÖF) korábban 500 milliós támogatást kapott az MVM-től.

Példájukból tanulva november elején ők is támogatási kérelmet nyújtottak be az MVM Zrt.-nek, amelyből tájékoztató kiadványokat, tájékoztató füzeteket, esetleg hirdetéseket szeretnének vásárolni, hogy így hívják fel az állampolgárok figyelmét arra, mi a teendő, ha 2018-tól kezdve már nem fog kimenni a házakhoz a kéményseprő.

Vámos úgy véli, ugyanolyan civil szervezetnek számítanak, és fontos társadalmi érdekeket szolgálna az ötletük, mint a CÖF-nek, mégsem kaptak eddig választ. (168ora.hu)

 

 h i r d e t é s

betöltés...

;