h i r d e t é s

Járuljon hozzá a Red Bull a budapesti közterületek fejlesztéséhez!

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Járuljon hozzá a Red Bull a budapesti közterületek fejlesztéséhez!

2018. június 12. - 13:53

 

Illusztráció: dailynewshungary.com

A Red Bull Air Race programsorozat budapesti fordulója minden évben nagy indulatokat kavar a fővárosban. Hosszú, több hétig tartó lezárások kísérik a repülőnapot, ami minden évben megbénítja a II. kerület belső területeinek forgalmát, dugókat, környezeti károkat, hatalmas zajterhelést okoz a városnak. 

Tudomásul véve a látványosság idegenforgalmi értékét, figyelembe véve azt, hogy nagyon sok fővárosi polgár is kilátogat a rendezvényre, elfogadjuk, hogy egy ekkora városban képesnek kell lennünk együtt élni nagyon sokféle eltérő igénnyel.

Ugyanakkor a Red Bull-lal kötött megállapodás nem kompenzálja az okozott fennakadásokat, kellemetlenségeket és károkat. A fővárost vezető Fidesz ugyanis nem gazdálkodik jól a közösség vagyonával: nevetségesen alacsony ellenszolgáltatásért adja át a területhasználati jogokat a Red Bull világcégnek, miközben lenne lehetőség érdemi, az okozott terheléssel arányos díjfizettetésre is. 

Ahogy a budapestiek együtt élnek a rendezvénnyel, úgy a világcéggel is méltányos alkut kellene kötnie a fővárosi polgárok nevében eljáró önkormányzatnak. Valamiért az önkormányzati vezetők azonban nem ezt teszik, helyette fillérekért árusítják ki a budapestiek nyugalmát.

Ezért kezdeményezzük, hogy ha már a város aktuális vezetése felelőtlenül gazdálkodik a közös vagyonnal, a Red Bull járuljon hozzá saját elhatározásából a budapesti közterület fejlődéséhez. 

Az Air Race-ből eredő előnyök, a Red Bull márka fényesen tartása bőven jár annyi előnnyel és bevétellel, hogy a világcég hozzájáruljon fővárosi közterületek fejlesztéséhez. A teljesség igénye nélkül a Szövetség a II. kerületért frakció vezetőjeként kezdeményezem, hogy a cég kezdjen tárgyalást az alábbi fejlesztési lehetőségek megvalósításáról: a II. kerületi Nagy Imre téri játszópark felújítása, ivókutak és XXI. századi minőségű, modern nyilvános illemhelyek létesítése, illetve ezek költségeinek biztosítása a budai belvárosban, graffiti-mentesítés támogatása Budapesten.

Azt nem tudjuk, miért nem gazdálkodnak Budapest közös vagyonával annak felelősei az elvárható színvonalon, de a Red Bull még megmutathatja, hogy érti a fővárosiak terheit, és kompenzálja Őket.

Éppen ezért a mai napon levélben kerestem meg a cég magyarországi illetékeseit, akiknek várom egyértelmű válaszát!

MSZP

os.mti.hu


 

h i r d e t é s