h i r d e t é s

Jelentősen lehűlt a levegő, többfelé havazás várható.

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Jelentősen lehűlt a levegő, többfelé havazás várható.

2019. január 20. - 06:03

 

Délelőtt többnyire erősen felhős, borult lesz az ég, szórványosan várható kisebb havazás. - írja az Időjárás.hu

Délután általában marad az erősen felhős idő, de nyugat felől egyre többfelé megszűnik a havazás, keleten is egyre kevesebb helyen várható csapadék.

Mérsékelt lesz a déli szél. -2, 3 fokra melegszik a levegő.

Hétfőn délelőtt változóan felhős lesz az ég, napsütésre is készülhetünk. Legfeljebb jelentéktelen hózáporok alakulhatnak ki.  Délután a többórás napsütés mellett változóan felhős időszakok is előfordulnak, csapadék nem alakul ki. Megélénkül az északi szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet -2, 3 fok között alakul.

Orvosmeteorológia

Vasárnap a légköri frontok elkerülik térségünket, markáns humánmeteorológiai hatás nem érvényesül. - írja a meteoklinika.hu

Az ország nagy részén azonban csak kevés napsütésben bízhatunk, a fényszegény órák ronthatják a hangulatát, emellett reggel többfelé nyirkos lesz az idő. Elsősorban az ízületi panaszokkal élők ébredhetnek nyűgösen, végtagfájdalmaik fokozódhatnak. Ha ilyen tünetektől szenved, akkor a sajgó ízületeket tornáztassa meg kissé, kímélő átmozgatással mérsékelheti a tüneteket. A párás idő a hőérzeten is ront, a nyirkosság hatására jelentősen romolhat a komfortérzete. A párásság napközben helyenként hosszabb ideig is megmaradhat, így ezek a panaszok tartósnak bizonyulhatnak.

A fényszegény tájakon a lehangoltság ellen is érdemes tenni, a jó társaság mellett a színterápia hatására is jobb kedvre derülhet. A színes ruhák csodát tehetnek: a napos sárga, narancssárga, piros színek vidámabbá tehetik, ráadásul élénkítenek is. Azokon a tájakon (inkább csak nyugaton), ahol némi időre előbukkan a nap, tanácsos több időt töltenie a szabadban. A napfény hatására D-vitamin képződhet a szervezetben, ami hasznos lehet a járványos időszakban.

A légszennyezettségben némi romlás várható.

A közlekedést a reggeli órákban többfelé, néhol pedig még napközben is csapadékos időszakok nehezíthetik. Ezek területén jelentősen lecsökkenhet a látástávolság, csúszóssá, síkossá válhat az útburkolat. Mérsékelje a sebességet és tartson nagyobb követési távolságot, kerüleja hirtelen fékezéssel járó helyzeteket.

 

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s