h i r d e t é s

Jó tanuló-jó sportoló ünnepi díjátadó

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Jó tanuló-jó sportoló ünnepi díjátadó

2019. december 07. - 13:04

 

December 11-én, szerdán 17.00 órakor kezdődik az „Esztergom Város Jó tanulója-jó sportolója” díjátadó ünnepség a Vármúzeum Nagytermében.

Díjátadás 2018. december 14-én. Illusztráció: Romanek Etelka/Facebook

Esztergom hosszú évek óta ír ki pályázatot azoknak az Esztergomban tanuló és Esztergomban sportoló általános- vagy középiskolás diákoknak, akik kimagasló tanulmányi- és sportteljesítményt értek el.

A pályázat célja a szellemi és fizikai képességek fejlesztésének, az eredményes tanulásra és magasabb szintű sportolásra ösztönzés, a fair play szellemének ápolása, az utánpótlás nevelés célkitűzéseinek segítése és a legkiválóbbak méltó elismerésben részesítése.

A pályázat keretén belül elismerésre a bejegyzett sportszervezetben sportoló fiatalokat lehet felterjeszteni. A pályázatokat nemenként külön, két korosztályban (általános iskolás korosztály: I., II., III., IV. korcsoportban és középiskolai korosztály: V., VI. korcsoportban) értékelik a tanulmányi eredmény és az egyesületi vagy diákolimpiai sporteredmények figyelembevételével.

 Az idei pályázatot az iskola és a sportszervezet közösen kitöltött és hitelesen dokumentált pályázati adatlapon adhatta be a sportoló 2018/2019-es tanév tanulmányi eredménye és a 2019-es sport-eredményei alapján november 4-ig. A pályázatokat a Köznevelési, Ifjúsági és Sport Bizottság bírálta el, a nemzetközi versenyeken (világbajnokság, Európa bajnokság, olimpia és egyéb nemzetközi versenyek) elért eredményeket külön díjazásban, elismerésben részesítve.

A december 11-i ünnepélyes díjátadó rendezvényre a diákokon és szülőkön túl a tanárokat és sportvezetőket egyaránt sok szeretettel várják.


 

h i r d e t é s