fbpx Jobb minőségű kifli és kenyér kerül a boltokba | CIVILHETES

h i r d e t é s

Jobb minőségű kifli és kenyér kerül a boltokba

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Jobb minőségű kifli és kenyér kerül a boltokba

2016. december 21. - 07:43
0 komment

 

Új szabályok vonatkoznak a pékárukra.

Fotó: H. Szabó Sándor

Módosult a Magyar élelmiszerkönyv kötelező előírásairól szóló rendelet, amely kitér a sütőipari termékek előírására is, ennek köszönhetően jobb minőségű kenyerek és pékáruk készülhetnek - közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM).

Új szabályok vonatkoznak a kenyerek összetételére és fajtáira, bővült a védett termékek listája. Az új előírás 15 kenyér esetében szabályozza az összetételt. Az összetevők közé bekerültek a magas vitamin-, fehérje- és rosttartalmú álgabonák.

Védett péksütik

Az élelmiszerkönyv felsorolja a védett elnevezésű termékeket, például a tejes tésztából készült péksüteményeket, a leveles tésztából készült finom pékárukat. A rendelet értelmében a védett elnevezéseket csak akkor lehet használni, ha a termékek megfelelnek az élelmiszerkönyvben rögzített követelményeknek. 

A módosítás támogatja a jó minőségű pékáruk elterjedését és a gyenge minőségű termékek visszaszorítását. A minisztérium szerint a jó minőségű élelmiszereket egyre többen keresik, aminek a hátterében a fogyasztói tudatosság erősödése áll. (MTI) / privatbankar.hu


 

h i r d e t é s

Kommentek