h i r d e t é s

"Jobbik nélkül váltsuk le Tarlóst!"

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

"Jobbik nélkül váltsuk le Tarlóst!"

2019. március 21. - 17:32

 

Sermer Ádám a sajtótájékoztatón arra kérte Karácsony Gergelyt és a Momentumot, hogy csatlakozzanak a szélsőjobboldaltól elhatárolódó aláírásgyűjtéséhez, és határozottan álljanak ki amellett, hogy Tarlós Istvánt a Jobbik támogatása nélkül kell leváltanunk.

Illusztráció: MTI Fotó: Mohai Balázs

Sermer Ádám a rasszizmus elleni világnap alkalmából aláírásgyűjtést indít annak érdekében, hogy a demokrata ellenzék közösen határolódjon el a kirekesztésre és gyűlöletkeltésre épülő szélsőjobboldali politikától és utasítsa vissza a szélsőségekkel való együttműködést. A főpolgármester-jelölt mai sajtótájékoztatóján bejelentette: a Magyar Liberális Párt a továbbiakban sem tud elképzelni semmilyen választási együttműködést a Jobbikkal. Azzal pedig, hogy Puzsér Róbert hivatalosan is elfogadta a Jobbik támogatását, a Liberálisok nem fogják tudni támogatni őt a főpolgármester-választáson.

A Liberálisok főpolgármester-jelöltje leszögezte: Tarlós Istvánnak mennie kell, mert Budapestnek nem olyan főpolgármester-jelöltre van szüksége, aki hagyja, hogy történelem-hamisító emlékműveket állítsanak, jogvédő civileket vegzáljanak, és nácik masírozzanak a fővárosban. 

Budapestnek olyan vezetőre van szüksége, aki nem egy állampárti helytartó csupán, aki nemet mond a kirekesztés minden fajtájára, és aki határozottan elzárkózik a zsidók listázásától, a náci szimbólumok használatától vagy a holokauszt tagadásától. Olyan főpolgármesterre van szükség, aki megvédi az európai Budapestet, aki pártérdekektől függetlenül a fővárosiak érdekeit tudja képviselni – sorolta Sermer Ádám, hozzátéve: a főpolgármesteri kampányában továbbra is a szabad, demokratikus, sokszínű és toleráns Budapestet fogja képviselni.

Sermer Ádám petícióját ITT lehet aláírni! (https://www.peticiok.com/jobbik_nelkul_valtsuk_le_tarlost_-_peticio_a_szabad_es_tolerans_budapestert

Sermer Ádám sajtótájékoztatóját élőben közvetítettük a Liberálisok Facebook-oldalán: 

 


 

h i r d e t é s