h i r d e t é s


Jön a fekete péntek - így verik át a szédületes leárazásoknál!

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Jön a fekete péntek - így verik át a szédületes leárazásoknál!

2017. október 09. - 14:34

 

Trükkös árakkal csábítja a vevőket a webáruházak egy része, ami különösen dühítő lehet a bő egy hónap múlva esedékes fekete péntekhez kapcsolódó óriási leárazások idején. - írja a napi.hu.

Forrás: Reuters/napi.hu

A legolcsóbbnak tűnő áruk esetén nagy a veszély, hogy átverik a vevőt.

Sokan használnak az interneten ár-összehasonlító szolgáltatásokat, amelyek azonban csak elvileg nyújtanak pontos eligazítást arról, hogy adott termék, hol kapható meg a legolcsóbban

- írja a Magyar Nemzet. Az internetes boltok egy része úgy veri át ezeket a rendszereket, hogy nem létező termékeket hirdet a portálján nagyon olcsón.

Amikor aztán a boldog vevő megrendeli az árut valamilyen indokkal - elfogyott a raktáról, vége az akciónak stb. - elhárítják a kérését, és vagy egy gyengébb  minőségű hasonló terméket ajánlanak fel, vagy egy hasonlót drágábban.

A vevők egy része ilyenkor bölcsen távozik a site-ról, ám sokan megalkudnak a helyzettel.

A napilap körkérdése alapján kiderült, hogy sokan jártak már így mobiltelefon, karóra, kutyatáp, nyomtatópapír és sok más árucikk rendelésénél.

Vita alakulhat ki a webáruház és a vevő között arról is, hogy az előbbi melyik ígérete számít "hivatalos" árajánlatnak. Egyes cégek ugyanis azon a címen emelhetik az árat, hogy korábbi ajánlatuk még nem a végső szavuk volt.

Szakértők szerint ezekben az esetekben a rámenős ügyfeleknek van esélyük arra, hogy elkerüljék az átverést, mert a boltok kerülik az imázsukat romboló botrányokat.

napi.hu

 h i r d e t é s

betöltés..

;