h i r d e t é s

Jön az első hőhullám!

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Jön az első hőhullám!

2022. június 24. - 05:37

Az elkövetkező napokban folytatódik a nyári időjárás, sok napsütéssel, általában 30 fok feletti maximum-hőmérséklettel.

Sok napsütés várható a fátyol- és gomolyfelhők mellett. Főleg a Dunántúlon elvétve zápor, zivatar is kialakulhat. A délkeleti, déli szél főként az Észak-Dunántúlon élénkül meg, a Fertő környékén erős lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 33 fok között valószínű. Késő este 19 és 26 fok között alakul a hőmérséklet.

Szombaton napos-gomolyfelhős időben lesz részünk. Kelet, északkelet kivételével elszórtan záporok, zivatarok kialakulhatnak. A középső és dunántúli tájakon többfelé megélénkül, helyenként megerősödik az északnyugati szél. A legmagasabb hőmérséklet 27 és 35 fok között alakul, a Dunától keletre lesz melegebb.

Vasárnap sok napsütés, kánikula várható. Kevés zápor, zivatar legfeljebb délkeleten alakulhat ki. Helyenként élénk lehet a szél, 30-36 fokra van kilátás a legmelegebb órákban.

Az aszály enyhítésére szolgáló áztató esőre sajnos nincs kilátás a továbbiakban sem.

Orvosmeteorológia

Pénteken nem érvényesül fronthatás, de kissé nagy lesz a napi hőingás, emiatt főként délelőtt vérnyomás-ingadozás, keringési panaszok jelentkezhetnek.

Napközben a gyors felmelegedés a melegfrontra érzékenyek körében okozhat migrénes fejfájást, fáradékonyságot és koncentrálási problémákat.

Északnyugaton a megerősödő délkeleti szél fokozhatja a fejfájásos panaszokat, valamint ingerültséget, nyugtalanságot is kiválthat.

Sok napsütés várható, ez jó hatássla lesz hangulatunkra, közérzetünkre.

Továbbra is ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre, valamint a kiegyensúlyozott táplálkozásra! 11 és 15 óra között országszerte nagyon erős, helyenként extrém erős lesz az UV-sugárzás, ezért a szabadban ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről, illetve ebben az időszakban lehetőleg kerüljük a napon való tartózkodást!

idokep.hu / idojaras.hu / met.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s