h i r d e t é s

"Jönnek a dúlt-keblü mélymagyarok megint"

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

"Jönnek a dúlt-keblü mélymagyarok megint"

2019. augusztus 21. - 15:05

 

 

Spiró György egyik versében - még 1984-ben - így írt:
"Jönnek a dúlt-keblü mélymagyarok megint,
füzfapoéták, füzfarajongók, jönnek a szarból,
csönd van. Senki se pisszen. Alantról
kevéske hűlt költő csontujja int."
/Spíró György: Jönnek (részlet) /

A Fidesz-frakció 2018-ban - Forrás: MTI

Spiró mintha a jövőbe látott volna, hiszen 2010-után jó ideig hazánkban csend volt, a nyakunkon ülő hatalom bármit megtehetett. Lophatott, csalhatott, embereket tehetett tönkre, mindezt büntetlenül. Sőt az ország azzal jutalmazta Orbánt, hogy még két parlamenti választáson szerzett kétharmadot. Orbán fejéről már csak a korona hiányzik, a dinasztia épül, a saját lábon álló családtagok ott vannak mindenütt, ahol közpénzt lehet lenyúlni.

Orbánék számára létkérdés az őszi önkormányzati választás, különösen a főváros, a kerületek, a megyei jogú városok. (A megyei közgyűlések helyzetet csak gittegyletek, nulla hatáskörrel, kizárólag fideszes kifizetőhelyként működik. Már rég megérett a megszüntetésre, hiszen Orbánék teljesen kiüresítették a megyét, mint választott önkormányzatot.)

Az ősz lényegében akár a 2022-es választás főpróbája is lehet. Amennyiben az ellenzék nem sikerül a mai önkormányzati pozícióin javítani, sok sót nem ehet meg 3 év múlva sem.

Egy markáns ellenzéki áttörés komoly repedéseket hozhat a NER eddig sziklaszilárdnak látszó világában, és kiderülhet, hogy Orbánék hülyeségeire egyre kevésbé vevők az emberek. Lassan a saját táborukból is mind többen rádöbbenhetnek arra, hogy a király bizony meztelen. Orbán ma Magyarország leggazdagabb embere, hisz' kevés olyan jámbor lélek van e hazában,aki elhiszi, hogy a nemzet gázszerelője, - aki megszólalásai alapján, nagyjából Kósa színvonalán áll - "saját" tehetségéből képes lett volna a több mint 300 milliárdos vagyont összelapátolni.

A Fideszt szolgáló "közmédia" - csak a "köztelevízióra" évi 90 milliárdot költ a kormány a mi pénzünkből - arról hallgat, hogy Orbán és lakájai - jó pénzért - közel 20 ezer, zömmel kínai, orosz pénzembereknek adtak magyar letelepedési kötvényt, amellyel EU-s útlevél is járt. Ki tudja, hány bűnözőt szabadítottak ezzel Európára? A biztonsági ellenőrzés a jelek szerint formális volt, aki letette a pénz, az jöhetett. Vajon hány alvó ügynököt juttattak a terrorszervezetek így be Európába?

Nem beszél a "közmédia" arról sem, hogy a kötvényekből valakik zsebébe kerülhetett nagyjából 160 milliárdnyi összeg. Az év egyik találós kérdése, vajon kiknek a zsebébe vándorolhatott ez az óriási összeg.

Józanul gondolkodó magyar ember tudja, nincs az a hülye menekült, aki éppen Orbán diktatúrájába vágyik, egy olyan országba, ahol évente 32 ezer ember hal meg azért, mert nem jut időben megfelelő orvosi ellátáshoz, ugyanakkor sorra épülnek a kedves vezetőnek emléket állító stadionok.

2019 a lázadás, az ellenállás éve lesz, mondták az év elejei tüntetések szónokai. Egy olyan út kezdetén vagyunk, amelynek végén ott a reménye annak, hogy egy jobb, igazságosabb, félelem nélküli Magyarországban élhetünk.


 

h i r d e t é s