h i r d e t é s

Józsefváros, a hit és a valóság!

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Józsefváros, a hit és a valóság!

2018. július 09. - 07:55

 

Az ellenzék azt kapta, ami jár!

Győri Péter közgazdász, szociálpolitikus, józsefvárosi polgármesterjelölt - MTI Fotó: Mohai Balázs

Az ellenzék újra találkozott a politikai valósággal a Józsefvárosi polgármester választások kapcsán.

 A facebook reakciókat figyelve láthatóan semmit sem tanultak, vagy értenek abból, ami történt. Azt már régen tudjuk, hogy a népet nem lehet leváltani, mint ahogy az sem segít, hogy valaki törli a Józsefvárosi Fideszes ismerőseit.

Nehéz is lehet, a felfogás és megértés, amikor képletesen szólva az ellenzéké a legjobb gömbfejes írógép!

Sajnálattal kell közölnöm minden kormányellenes ellenzékivel, hogy momentán a GÖMBFEJES ÍRÓGÉPRE nincs kereslet, ugyan úgy, mint az összefogásosdira!

Az emberek, nevezzük egyszerűen választójoggal rendelkezőknek, válaszokat akarnak a mindennapok kihívásaira, az őket körülvevő mikrokörnyezet történéseire, a létük és megélhetésük körülményeire, az egészségügyre, a romákra, a migránsokra, a fizetésükre, a félelmeikre, a sor hosszan folytatható!

Azonban ezek a valósággal viszonyt kifejező válaszok, az ellenzék részéről rendre elmaradtak!

A baj ennél lényegesen nagyobb, mert világosan látszik, hogy az ellenzék vezetői, az őket körülvevő még létező értelmiségi körök, valamint a politikailag aktív mozgalmáraik, nem is értik, hogy mi az, amire válaszokat kellene adni.

A 80-s évek végi, 90-s évek eleji kutatásaikra tapasztalataikra, ismereteikre alapozva, teljesen értelmetlen a társadalom számára értelmezhetetlen, az egyének élete szempontjából értelmezhetetlen válaszok jönnek ki a rendszerből. Mivel a leírt környezet politikai hatékonysága egyre erőteljesebben csökken, maguk állítják és hozzák a választókat olyan helyzetbe, hogy vagy el se menjenek, mint Józsefvárosban, vagy pedig alternatíva és hiteleség hiányában a Fideszre szavazzanak, mint áprilisban.

Tisztelt ellenzéki barátaim tegyük a szívünkre a kezünket és mondjuk ki őszintén, hogy akár a Jobbik, vagy a Karácsony vezette ellenzék kormánykepeségében egyikünk sem hitt, ez még Szél Bernadettel kibővítve még szörnyűbb képet fest.

Azonban, ha mi magunk tisztában voltunk ezzel, akkor milyen alapon vártuk és várnánk el azt, hogy józan, a jövőt értő ember, emberek, csoportok, ránk szavazzanak.

A választás két dologról szólt és szól, a rend és a káoszról, valamint a mozgósításról!

A Fidesz, rendet ígért, és mozgósított, az ellenzék meg nem tudta, hogy mit akart ígérni!

A választó meg a biztonságra, rendre ráhúzott mozgósításra válaszolt, azaz szavazott.

Józsefváros, remélem, véget vet az összefogás nevezetű lényeg elöl bujkálásnak és előhozza azokat az erőket, amelyek értik, hogy miről szól egy modern ország, ebben egy modern politikai párt, valamint a kampány és a választás.

Remélhetőleg visszavonulnak a politikai károgók és nem folytatják Orbán hatalomban tartásának, még általuk sem kívánt, de végrehajtott támogatását.

Orbánnék, hatalom technikai szempontból már régen megérkeztek a 21. századba, jó lenne, ha az ellenzék is megérkezne!

A megérkezés azt jelenti, hogy képesek elvenni a hatalmat tőlük, és a végtelenül megnyílt és érdekes világban, egy feltörekvő Magyarországot teremtenének, amely minden irányba nyitott és kompatibilis, nem csak egy szűk elit számára teremt mocskos vagyont és modern világot!


 

h i r d e t é s