fbpx Junckernek elege van a gyűlöletből, jóbarátnak nevezte Orbán Viktort | CIVILHETES

h i r d e t é s

Junckernek elege van a gyűlöletből, jóbarátnak nevezte Orbán Viktort

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Junckernek elege van a gyűlöletből, jóbarátnak nevezte Orbán Viktort

2019. február 21. - 17:49

 

Viszont Juncker szerint ettől még a Fidesznek nincs helye az Európai Néppártban.

Illusztráció: nepszava.hu/AFP

Jóbarátjának nevezte Orbán Viktor kormányfőt csütörtökön Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke az újabb magyarországi tájékoztató kampány ellenére, és hangsúlyozta, hogy elég volt a gyűlöletből Európában.

Teljességgel képtelen vagyok arra, hogy utáljak valakit. Nagyon meglepődtem, amikor láttam ezeket a gyűlölettel teli plakátokat Magyarországon, de nem adom fel, én nem vagyok olyan, pont az ellenkezője akarok lenni

 - mondta Juncker egy brüsszeli rendezvényen kérdésre válaszolva, jóbarátjának nevezve Orbán Viktort.

Nincs előrelépés Európában, ha a nemzetek egymás ellen harcolnak, nincs haladás gyűlölet mellett. Itt már tartottunk, elég volt belőle

- fogalmazott.

Az Európai Bizottság álhírnek, dezinformációnak minősítette a magyar kormány legújabb kampányának anyagait, amelyeken Jean-Claude Juncker és Soros György magyar-amerikai üzletember fotója látható a következő szöveggel:

Önnek is joga van tudni, mire készül Brüsszel. Be akarják vezetni a kötelező betelepítési kvótát. Gyengíteni akarják a tagállamok határvédelmi jogait. Migránsvízummal könnyítenék a bevándorlást.

Juncker erre reagálva korábban kijelentette, hogy "hazugságok ellen nem sokat lehet tenni", s úgy vélekedett, hogy a Fidesznek nincs helye az Európai Néppártban.

(MTI)


 

Kommentek

h i r d e t é s