h i r d e t é s

Június 13-ától újraindul a RegioJet Budapest–Bécs–Prága vonata

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Június 13-ától újraindul a RegioJet Budapest–Bécs–Prága vonata

2021. június 12. - 15:42

A RegioJet Közép-Európa vezető magánkézben lévő vasúttársasága, amely június 13-án újraindítja a vonatait Budapest–Győr–Bécs–Brno–Prága útvonalon.

Forrás: regiojet.hu

 

A legalacsonyabb jegyárak Budapest–Prága között 16 euróért, míg Budapest–Brno és a Budapest–Bécs távra már 9 euróért megtalálhatóak. A RegioJet ezen vonatai naponta kétszer kötik össze Budapest és Prágát, Bécsen keresztül.

Ezt megelőzően, május 29-én a RegioJet elindította a Prágát, két horvát tengerparti várossal – Splittel és Fiumével – összekötő éjszakai járatait, melyek Magyarországon Győrben és Budapest-Kelenföld állomásokon állnak meg. Több mint 5000-en váltottak már meg jegyeiket Magyarországról ezekre az éjszakai vonatra. A Horvátországba közlekedő vonatok júniusban hetente háromszor, míg júliusban és augusztusban naponta közlekednek.


Forrás: regiojet.hu

Radim Jančura, a RegioJet tulajdonosa kiemelte, hogy Budapest lesz a RegioJet csomópontja a térségben.

"Vonataink naponta kétszer közlekednek Budapest, Győr, Mosonmagyaróvár, Bécs és Prága között; a nyári szezonban pedig éjszakai vonatot indítottunk Prága és az Adriai-tenger kedvelt üdülőhelyei, Fiume, illetve Split között. Utóbbi járatainkat a cseh vendégek mellett a Pozsonyból, Győrből és Budapestről induló utasoknak is ajánljuk, hiszen a lehető legjobb áron kínáljuk a lehető legmagasabb minőséget az utazáshoz" – tette hozzá a tulajdonos

A nemzetközi utazások mellett a Bécsen keresztül Prágába közlekedő vonataink belföldi utazásra is igénybe vehetőek Budapest-Déli, Budapest-Kelenföld, Győr, Mosonmagyaróvár és Hegyeshalom állomások között. Jelenleg minden útvonalra foglalhatóak a menetjegyek a RegioJet weboldalán.

Budapest és Prága között menetjegyek az alábbiak szerint elérhetőek:

  • Low-cost osztályon 16 eurótól
  • Standard osztályon 20 eurótól
  • Relax osztályon 25 eurótól
  • Business osztályon 35 eurótól

Budapest és Bécs között pedig akár már következő áron is utazhatnak:

  • Low-cost osztályon 9 eurótól
  • Standard osztályon 11 eurótól
  • Relax osztályon 15 eurótól
  • Business osztály 25 eurótól

A jegyárak valamennyi osztályon tartalmazzák az ingyenes helyfoglalást, vezeték nélküli internetelérést (WiFi-t), valamint a legfrissebb (cseh és angol nyelvű) napilapokat és folyóiratokat.


Forrás: regiojet.hu
A Budapest–Bécs–Brno–Prága útvonalon közlekedő vonatokon négy kocsiosztályon lehetséges az utazás: Low-cost, Standard, Relax és Business.

A RegioJet a legnagyobb közép-európai magánvasúti személyszállító társaság. A vonatok jelenleg Csehország, Szlovákia, Magyarország, Ausztria és Horvátország területén közlekednek, a vasúti- és autóbuszjáratok együttesen éves szinten közel 20 millió utast szállítanak. A társaság központja Csehországban, Brno városában található. A cég tulajdonosa Radim Jančura, cseh üzletember, aki korábban többek között az „Év befektetője” díjat is elnyerte. (vg.hu)


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s