h i r d e t é s

Júniustól változás jön az MVM-es számláknál

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam
a- a+

Júniustól változás jön az MVM-es számláknál

2023. május 25. - 13:34

Több hónap is összevonódhat, ha az elszámolási összeg nagyon alacsony.

Az állami energetikai cég bejelentette, júniustól nem küld kisebb részszámlákat az ügyfeleinek. Amennyiben az nem ér el egy bizonyos összeget, akkor csak a következő hónappal együtt kell befizetni – írja a haszon.hu.

Az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. arról értesítette az ügyfeleit, június 1-től nem készít és nem küld részszámlát, amennyiben az elszámolása nem éri el a bruttó 1836 forintot (nettó 1446 forint).

Amennyiben a havi elszámolás nem éri el ezt az összeget, akkor a következő hónappal együtt kell befizetni. Azonban ha a kettő együtt sincs bruttó 1836 forint, tovább tolódhatnak, így akár több hónap is összevonódhat.

Hozzáteszik, összeghatártól függetlenül mindig küldik az elszámolószámlákat a diktálás vagy a mérő éves leolvasása után – olvasható a portálon.

Egyébként Lantos Csaba energiaügyi miniszter már korábban kijelentette, ebben az évben nem emelkedik se az áram, se a gáz, se a távhő rezsicsökkentett lakossági ára, a rendszerhasználati díjhoz sem nyúlnak hozzá. A miniszter a rezsicsökkentési rendszerre és a 2023-as költségvetésben négyszereződő Rezsivédelmi Alapra utalva elismerte, hogy „ennek a költségvetésen keresztül mindannyian fizetjük az árát”. (24.hu)


h i r d e t é s

Clicky