h i r d e t é s

Juszt László beszólt Schmidt Máriának

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Juszt László beszólt Schmidt Máriának

2019. június 15. - 13:59

 

A volt televíziós műsorvezető Juszt László egy igen csípőset szólt oda Orbán Viktor kedvenc történészének, Schmidt Máriának, majd rá pár nappal megfejelte egy újabb kiosztással.

Schmidt Mária - Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu

Juszt László pár nappal ezelőtt a Facebookon felidézte Schmidt Mária Horthyról szóló nyilatkozatát: “Visszaadta a nemzet önbecsülését, … segített megmenteni az országot, megtartani a nemzetet.”

Majd Juszt megjegyzi, hogy mondja ezt miközben a férje családja csak szerencsével úszhatta meg Horthyt. Tényleg nem tudom megérteni ezt a hibbant nőt- szúrt oda egy keményet Schmidt Máriának

Azonban a történetnek még nincs vége, Juszt pár nap múlva újra előveszi a témát, mint írja kapott egy levelet, amely arról tájékoztatta, hogy Schmidt Mária édesanyja is a szerencsének köszönhette, hogy túlélte a fasizmust. Egészen pontosan zsidó édesanyját hozzáadták egy horthysta katonatiszthez.

Ezután Juszt a következőket  írja:

“Emlékeztetnék! Horthy miniszterelnökét, Imrédy Bélát is lemondatta amikor kiderült, hogy egyik dédszülője zsidó származású volt.

Így persze kezdem érteni. Lehet, nem is hibbant, csak gusztustalanul gátlástalan. Amikor az volt a hasznos, akkor az anyai ágon kereste a vagyont. Most amikor Horthy kezd politikailag divatos lenni, a papa múltjával operál. Itt az ideje hányni egy nagyot.” (hirhugo.hu)


 

h i r d e t é s