h i r d e t é s

K-1: Egyetlen lányként harcol a kínaiak ellen Furó Virág

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

K-1: Egyetlen lányként harcol a kínaiak ellen Furó Virág

2019. szeptember 30. - 12:48

 

Október 12-én a Prémium Média & Sport Management Zrt. társ szervezésében öt nemzetközi szinten is jegyzett kínai harcos mérkőzik meg magyar ellenfelekkel K-1 szabályrendszerben, Kecskeméten.

A négy férfi páros mellett egy női mérkőzésre is számíthatnak a nézők. Az egyetlen magyar női K-1 harcos Furó Virág lesz, aki Zeng Xiaoting ellen száll majd ringbe 52,5 kg-os kategóriában.

Furó Virág középiskolásként döntötte el végérvényesen, hogy a küzdősporttal szeretne foglalkozni, mert a bátyja is ezt a sportot űzte. 2012 óta K1-ezik, francia bajnoknak mondhatja magát, október 12-én pedig a kecskeméti Messzi István Sportcsarnokban lép ringbe egy kínai ellenfél ellen. Furó Virág már most komoly sporteredményeket tudhat a háta mögött, francia és magyar K1-bajnok, a Superfight Series versenyein pedig még egyszer sem talált legyőzőre. Hosszú út vezetett azonban számára a sikerekig.

Azt követően szerettem bele a sportágba, hogy fiatalon a bátyám is küzdősportolt, így már középiskolás koromban sem volt kérdés, hogy mit szeretnék kezdeni az életben. 2012-ben húztam először kesztyűt, és a kitartásomnak köszönhetően sok olyan mérkőzésen vagyok túl, amire igazán büszke lehetek

– nyilatkozott Furó Virág.

Azzal kapcsolatban, hogy családja mit szól ahhoz, hogy egy nem kifejezetten női sportágat választott, a sportoló elmondta, mindvégig támogatták őt a hozzátartozói, és ez most sincs másként.

Az elejétől fogva teljes vállszélességgel kiálltak mellettem, és ahogy jöttek az eredmények, ők is látták, hogy volt értelme a belefektetett energiának. A mai napig kijárnak az összecsapásaimra szurkolni, ami mindig plusz motivációt jelent a számomra

 –tette hozzá.

Furó Virág arról is beszélt, általában naponta kétszer vagy háromszor edz, ezek közt van technikai és erőnléti tréning is. Hosszú távú célja, hogy a K1 legkiemelkedőbb harcosai közt emlegessék majd, de most csak a Superfight Series kecskeméti állomására koncentrál, ahol a legjobb formáját szeretné hozni.

Október 12-én kétezer ember előtt mérkőzik meg öt magyar harcos nemzetközi szinten is jegyzett kínai ellenfelekkel Kecskeméten K-1 szabályrendszerben, a gála egyik pikantériája pedig éppen az, hogy egy kőkemény női párharcot is végigizgulhat majd a publikum.

Furó Virág 52,5 kilogrammos súlycsoportban lép majd ringbe az esti programban a kínai Zeng Xiaoting ellen, akivel korábban még sosem találkozott.

Izgatottan várom az összecsapást, szeretném megtartani a veretlenségemet a sorozatban, de ehhez a lelkes közönség buzdítására is szükségem lesz

– tette hozzá.

A gálára jegyek elővételben és a helyszínen is egyaránt háromezer forintba kerülnek. A belépőkhöz a budapesti Perfect Fight Clubban, a kecskeméti Star Gymben és a tatabányai Bányász Gymben lehet hozzájutni.


 

h i r d e t é s