h i r d e t é s

Kálmán Olga a DK főpolgármester-jelöltje

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Kálmán Olga a DK főpolgármester-jelöltje

2019. június 07. - 09:51

 

Nem mondható várt manővernek, hogy Demokratikus Koalíció saját jelölttel áll elő, pláne azt követően, hogy korábban beálltak Karácsony Gergely mögé. Nem mintha különösebben nagy gubancot okozhatna, nagy nehezen sikerült az, amit az ellenzékben egyre többen is – így Karácsony is – előválasztást támogatnak.

Kálmán Olga a DK főpolgármester-jelöltje - Forrás: dehir.hu

Kálmán Olga már csak azért is érdekes választás, mert műsorvezetőként és újságíróként volt már alkalma nemcsak a Fidesz, de a teljes politikai paletta tagjait megizzasztani. Mégis a hír megosztott fogadtatásra lelt ellenzéki körökben. Sokan nem tartják alkalmasnak vezetőnek. Hogy mire alapozzák fenntartásaikat nem teljesen tiszta, hiszen Kálmán felkészültségéhez sosem fért kétség, nem véletlenül tudta sarokba szorítani nem ritkán makacskodó természetű partnereit.

Meg kell vallanunk, némileg zavarban vagyunk, ha Karácsony Gergely nem és Kálmán Olga sem, ugyan ki lenne alkalmas? Puzsér Róbert nem az a fajta karakter, aki képes lenne „két szép szemével” tömegeket bevonzani. Nem mellesleg igazán hatékony program hiányában ez csak egy celebmanőver. Ceglédi Zoltán is erre világított rá.

Ebbe a sztoriba először Puzsér lépett bele, aki jól vette észre, hogy egy valódi előválasztás, tehát nem az MSZP háziversenye esélyt adhat egy külsős, celebfaktorral is bíró jelöltnek. Az viszont orbitális marhaság volt, és ezt megmondtam neki rögtön, hogy ő majd az LMP és a Jobbik összetrutymákolásával fog valami „közepet megképezni”. Hát, ezt a közepet maximum felképelni sikerült, Robinak egy pillanatig nem volt meg a politikai háttere ehhez a csatához. Abban is magamat fogom most frankózni, elnézést, de szintúgy megírtam és elmondtam anno, hogy ez lesz, és tényleg ki is derült, hogy nem lehet egyelten programponttal végigtolni a küzdelmet. A Sétáló Budapest egy komplex elképzelést takaró szlogenné lett a csatában a korábbi „nyissuk egybe sétálóutcának Budapest közepét”-villantásból. Szerintem jót tett a folyamatnak, hogy az elméletileg zöld MSZP-P-s jelöltet Puzsér néha legalább visszaordibálta az összefogós zsarolási üzenetektől a klímakrízishez. Az is helyes döntés volt, hogy kiszállt az előválasztásból, ugyanis tudhatta, hogy a kedvéért nem fog az ellenzéki szavazótábor nyárra az első fordulónál tisztább és átláthatóbb viszonyokat kikövetelni. /Ceglédi Zoltán/

Kálmán neve – mutat rá Ceglédi – ismertebb, mint a Momentum jelöltje Kerpel-Fronius Gáboré és személyisége sokkal karakánabb, mint Karácsony Gergelyé. Ami hátránya lehet, sajnos nem fideszes, jobboldali szavazatokat aligha vonz majd be. Értelmezésünk szerint, ha csak emiatt bukná el a választást, azzal újabb bizonyítékot találnánk a Jobbik és a Fidesz konspirációjára.

Mindettől függetlenül az előválasztás során érdemes lenne, politikai érzelmek helyett talán stratégiai megközelítés alapján dönteni.


 

h i r d e t é s