h i r d e t é s

Kalóztámadás a Dunán - VIDEÓ

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Kalóztámadás a Dunán - VIDEÓ

2021. december 14. - 07:43

A kalózok a Dunán hajózó uszályokat fosztják ki Romániában, ahogyan azt egy most nyilvánosságra került videó is bizonyítja.

A kép illusztráció! - Forrás: pixabay.com

A beszámolók szerint a Duna Konstanca megyei szakaszán hajózó uszályok személyzetének fokozottan ébernek kell lennie, ha nem akarják, hogy megdézsmált rakománnyal érjenek célba – írja a Főtér.ro.

A jelenségre az hívta fel a figyelmet, hogy néhány nappal ezelőtt a rendőrség bejelentette: házkutatást tartottak egy csoport tagjainál, akik még a hónap elején Rasova település környékén 12 tonna napraforgómagot és 2 tonna gázolajat loptak az éjszaka leple alatt egy álló uszályról.

Ennek apropóján derült ki, hogy nem egyszeri jelenségről van szó: rendszeresen megtámadják az uszályokat a Duna Konstanca megyei szakaszán, egy felvétel is nyilvánosságra került, amelyen az látható, hogy a motorcsónakkal és tömlővel felszerelt kalózok megközelítik az uszályt, majd mintegy hattonnányi gázolajat lopnak ki az üzemanyagtartályból.

A támadók fejszékkel és vasvillákkal felfegyverkezve hajtják végre akcióikat, így a legénység tagjai nem mernek közbelépni.

A fuvarozók nemzetközi szövetségének (ITF) egyik romániai illetékese, aki maga is hajózik, elmondta, hogy ez a jelenség mindig is létezett, azonban a mostani válsághelyzet felerősítette, a környékbeli települések szegényebb lakói így szerzik be a napi betevőre valót. (Infostart)


Kommentelne? Kattintson ide!