h i r d e t é s

Kanadában egy vihar elintézte az áramellátást

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Kanadában egy vihar elintézte az áramellátást

2019. november 03. - 07:19

 

Két hallottja van a hatalmas esőzésnek, a szomszédos Egyesült Államokból is érkezett segítség.

Montreal - Forrás: CBC

Vihar miatt több mint négyszázezer ember maradt áram nélkül a kelet-kanadai Quebec tartományban szombaton, két ember meghalt - számolt be a helyi média nyomán az MTI.

A viharos időjárás pénteken kezdődött, Québec területének nagyobb részén egész nap esett az eső. A csapadék mennyisége helyenként elérte az 50-70 millimétert, de volt ahol a százat is meghaladta.

A tartományban mintegy 30 utat lezártak, mert elöntötte a víz, 2500 fa és 250 elektromos oszlop dőlt ki. A szolgáltatók ezer munkást vezényeltek a megsérült vezetékek megjavítására, az áramszolgáltatás helyreállítására.

Detroit városából negyven szakember indult Kanadába, hogy segítségen a helyieknek - közölte szombaton a CBC kanadai közszolgálati televízió.

Francois Legault québeci miniszterelnök azt ígérte, hogy az otthonok többségében a hét végére helyreáll az áramellátás, de lesznek, akiknek még napokig kell várniuk erre.

Észak-Amerikában, a fejlett gazdaságok ellenére, sem ritka az országos méretű energiaellátási zavar, 2003 augusztusában az Egyesült Államok és Kanada területén 55 millió ember maradt áram nélkül, akkor a visszaindítás hetekig tartott. (index.hu)


 

h i r d e t é s