h i r d e t é s

Karácsony: A parkolási biznisz a Fidesz ügye

Olvasási idő
3perc
Eddig olvastam

Karácsony: A parkolási biznisz a Fidesz ügye

2019. május 09. - 08:54

 

A parkolási biznisz a Fidesz ügye, ez tény - írta közleményében Karácsony Gergely zuglói polgármester Rozgonyi Zoltán kerületi fideszes alpolgármester parkolással kapcsolatos sajtótájékoztatójára reagálva szerdán.

Karácsony Gergely, az MSZP és Párbeszéd főpolgármester-jelöltje (j) és Jávor Benedek, az MSZP-Párbeszéd EP-képviselőjelöltje sajtótájékoztatót tart az ivóvízzel kapcsolatban az I. kerületi Batthyány téren 2019. május 7-én. A Párbeszéd kezdeményezi, hogy uniós és magyar kormányzati támogatással cseréljék ki a fővárosi társas- és családi házak vízhálózataiban található ólomcsöveket. Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Karácsony Gergely szerint a Fidesz már többször megakadályozta a zuglói parkolás költségeinek csökkentését, "ez a valódi időhúzás".

A Fidesz bizottság felállításában látja a parkolási költségek csökkentésének lehetőségét, ami látszattevékenység

- írta. A Fidesz már kétszer megakadályozta, hogy a zuglói önkormányzat saját kézbe vegye a parkolást, ez pedig a jelenlegi állapot legitimálása - fogalmazott a zuglói polgármester.

Rozgonyi Zoltán, a Fidesz zuglói frakcióvezetője, alpolgármester többször jelezte, hogy részt vesz a csütörtöki többpárti egyeztetésen, de a "pártközpont utasítására" most kihátrál ebből, ami gyávaság - vélekedett közleményében Karácsony Gergely zuglói polgármester, az MSZP és a Párbeszéd közös főpolgármester-jelöltje.

Rozgonyi Zoltán szerdai sajtótájékoztatóján, arra reagálva, hogy Karácsony Gergely csütörtökre egyeztetést kezdeményezett a parkolásról, közölte: a zuglói Fidesz felszólítja Karácsony Gergelyt, hogy mondja fel a "botrányos parkolási szerződéseket". A fideszes politikus a tervezett megbeszélést "elképesztő látszattevékenységnek" minősítette, ami szerinte újabb bizonyíték Karácsony Gergely alkalmatlanságára.

A XVIII. kerület az elmúlt kilenc év politikájának vesztese

Változásra van szükség a XVIII. kerületben, mivel a városrész az elmúlt kilenc év politikájának vesztesévé vált - mondta Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd - a DK és a Momentum által is támogatott - főpolgármester-jelöltje szerdán a Lőrinci Piacon, sajtótájékoztatón.  

Zugló polgármestere szerint a "főváros bűnös elmaradásban" van Pestszentlőrinc-Pestszentimrén, ugyanis nagyon kevés előrelépés történt az itt élőket érdeklő kérdésekben. 

Karácsony Gergely elsőként említette, hogy az elmúlt kilenc évben a kerületben, illetve országszerte is leálltak a panelházak felújításai. Hangsúlyozta, az ehhez szükséges európai uniós források rendelkezésre álltak volna, a kabinet azonban ezeket a pénzeket kormányzati épületek felújítására fordította, az EU pedig kötelezettségszegési eljárást is indított Magyarország ellen az energiahatékonysági szabályok megszegése miatt. 

A Párbeszéd társelnöke az egészségre káros városvezetés példájának nevezte a Cséry-telep ügyét. A fővárosi cégek ugyanis törvénytelenül tettek le veszélyes hulladékot a területen, a Fővárosi Önkormányzat pedig ez ellen nem tett semmit, így a káros anyagok már a talajvizekbe is beszivárognak, veszélyeztetve a kerület polgárainak egészségét - fejtette ki.

Karácsony Gergely érthetetlennek minősítette, hogy miért nem történt meg a 42-es villamos vonalának meghosszabbítása a kerületig, ami több tízezer ember munkába járást könnyíthette volna meg. 

Az ellenzéki főpolgármester-jelölt kitért arra is, hogy szerinte az 50 éven keresztül patkánymentes főváros vezetése feltehetően politikai okokból bízott meg egy alkalmatlan céget a rágcsálók irtásával. Ennek az lett az eredménye, hogy egyre több patkány van a városban, miközben Budapest egyre többet költ az irtásukra - mondta, majd ismételten kezdeményezte, hogy a főváros újra a korábban jól teljesítő céggel kössön szerződést. 

Karácsony Gergely emellett sokkal határozottabb fellépést sürgetett a repülőgépek okozta zajszennyezéssel szemben, követelve a védőövezet kijelölésének újragondolását. Megjegyezte, ha nem lenne választási kampány, akkor szerinte az elmúlt időszakban elindított kevés üdvözlendő intézkedés sem történt volna meg.  

Szaniszló Sándor, az MSZP fővárosi képviselője, a Karácsony Gergelyt is támogató pártok XVIII. kerületi polgármesterjelöltje a kerület három legfontosabb útvonalának, a Ferihegyi, az Üllői és a Nagykőrösi útnak a felújítását sürgette. Elmondta, Karácsony Gergelytől ígéretet kaptak, hogy választási győzelme esetén előreveszik ezeket a beruházásokat, ezért jó szívvel ajánlják őt a kerületi választóknak. 

Karácsony Gergely kérdésekre válaszolva elmondta, zajlanak egyeztetések egy teljes körű budapesti ellenzéki összefogásról, aminek részeként nyitottak újragondolni polgármesterjelötjeik személyét egyes kerületekben, ezek között azonban nincs ott a XVIII. kerület.

(MTI)


 

h i r d e t é s