h i r d e t é s

Karácsony: Elfogadhatatlan, ami este Budapesten történt

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Karácsony: Elfogadhatatlan, ami este Budapesten történt

2019. november 08. - 07:00

 

A metrók tartósan nem közlekedtek. - írja a propeller.hu.

Forrás: MTI Fotó: Erdős Péter

A rendőrség és a főváros között eddig korrekt volt a szakmai együttműködés a diplomáciai események biztonságának megteremtésében. A ma este történtek azonban elfogadhatatlanok: lehetetlen helyzet, hogy metrók tartósan ne közlekedjenek egy államfői látogatás miatt

– írta ki Facebookra Karácsony Gergely főpolgármester.

Erdogan török elnök budapesti látogatása miatt a budapesti közlekedés lényegében órákra megbénult több ponton. Lezárások miatt még gyalogosan sem lehett közlekedni több helyen Budán, így sokan képtelenek voltak hazajutni.

Az egész napos, Budapest főbb közlekedési útvonalait érintő lezárásokról a Népszava is beszámolt: az elnöki konvoj útját biztosító rendőrök Combinókról parancsoltak le utasokat, blokád alá vonták a Nagymező utca színházi övezetét, zárolták a Margit körutat, lezárták a Kisföldalatti megállóit. A tömeg feltorlódott a Széll Kálmán téren, de mintegy félórára megbénult az M3-as metró Nagyvárad és Lehel tér közötti közlekedése is. A korlátozások nagy részét este nyolc óra előtt feloldották, de a Deák téren 19:50-kor sem állt meg a metró. 

propeller.hu


 

h i r d e t é s