h i r d e t é s

Karácsony Gergely ébresztőt fújt

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Karácsony Gergely ébresztőt fújt

2022. június 27. - 05:14

Csalódást keltő eredményről posztolt, és arról: nem vezet sehová ez az ellenzéki hozzáállás.

Karácsony Gergely - Forrás: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

„Csalódást keltő eredmény, kár lenne tagadni, nem is szabad és nincs is mit szépíteni ezen” – értékelte a vasárnapi időközi önkormányzati választás budapesti eredményeit Karácsony Gergely főpolgármester (aki egy mondat erejéig Szegedet is említette: „még Szegeden is fölényesen nyert a fideszes jelölt”).

18 olyan önkormányzati időközi választásból, ahol pártjelölt is volt, 16-ban indult, és abból 12-ben nyert is a fideszes jelölt (és megtartották a keszthelyi polgármesteri pozíciót is, igaz, ott nem is volt más jelölt). A főváros négy kerületéből háromban, az 5., 7. és 8. kerületben is a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselőjelöltje nyert, csak a 4. kerületben győzött ellenzéki induló.

„Talán nem elhamarkodott elemzés kijelenteni: az ellenzéki szavazók távolmaradásukkal büntették az ellenzéki pártokat azért a teljesítményért, amit április 3-a óta produkálnak” – írja Karácsony. Ezt annak apropóján állítja, hogy mint a posztjából kiderül, két budapesti körzetben a választói részvétel a 20 százalékot se érte el, de a másik kettőben is „csak leheletnyivel volt több”.

A főpolgármester szerint azért a büntetés, mert a szavazóik úgy érzik: „nem vezet sehova az az ellenzéki hozzáállás, hogy »ha a Fideszt nem tudjuk legyőzni, hát győzzük le egymást«”. A vasárnapi időközin „a választók megüzenték: ébresztő! Ideje hát felébredni és szembesülni az üzenettel, mert erre a politikai teljesítményre nem mehetnek rá a szabadság utolsó ”kis körei„, az önkormányzatok, a szabad városok, a szabad kerületek. Még nem késő…” – zárja posztját ezzel, valamint azzal, hogy gratulál az Újpesten megválasztott Vasvári Lászlónak. (Telex)


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s

Clicky