h i r d e t é s

Karácsony Gergely elszámoltatást akar

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Karácsony Gergely elszámoltatást akar

2021. január 28. - 06:40

 

A kormány a veszélyhelyzeti szabályozással teljes egészében magára vállalta a felelősséget a koronavírus-járvány és a gazdasági válság kezeléséért, ebből a felelősségből az elszámolás és beszámolás kötelessége is fakad – hangsúlyozta szerdai Facebook-bejegyzésében Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere, amit az MTI idézett.

Forrás: Karácsony Gergely Facebook oldala

Karácsony Gergely úgy fogalmazott: "Több mint 12 ezer elhunyt magyar ember és a gazdasági válság kezelésére szánt közpénzekkel kapcsolatos botrányok sora nemcsak indokolja, de elengedhetetlenné teszi, hogy az Országgyűlés elszámoltassa a kormányt." Hozzátette: ezért támogatja az ellenzéki pártszövetség által kezdeményezett vizsgálóbizottságok felállítását.

A főpolgármester szerint ideje tisztázni, mit és miért tesz a kormány, illetve az Európai Unió a vakcinabeszerzésekkel kapcsolatban.

Nem kétséges: az oltás a megoldás. Ez azon kevés állítások egyike, amelyben egyetért kormány és ellenzék. Abban is egyet kellene érteni, hiszen tudományosan is megalapozott tény: az oltásokhoz fűződő közbizalom erősítésének alapja a tényszerű, mindenfajta propagandától mentes tájékoztatás – írta Karácsony Gergely, aki szerint ezzel azonban hosszú hónapok óta adós a kormány.

Szerinte tisztázni szükséges azt is, ki és mit tett vagy nem tett a járvány második hullámára való felkészülésben, miért alakultak ilyen tragikusan a halálozási adatok. Továbbá szerinte azonnali magyarázatot követel, miként fordulhat elő, hogy a gazdaságvédelemre szánt költségvetési források háromnegyede olyan célokra ment el, amelyeknek semmi közük a gazdaság, a munkahelyek, a dolgozók védelméhez.

Sok ezer vállalkozás érzi úgy, hogy a bajban magára hagyta őket a kormány, miközben közpénzek százmilliárdjaiból lett magánvagyon csak az elmúlt hónapokban – írta Karácsony Gergely. (Index)


 

Kommentek

h i r d e t é s