h i r d e t é s

Karácsony Gergely reagált Orbán Viktor szavaira

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Karácsony Gergely reagált Orbán Viktor szavaira

2019. október 23. - 08:45

 

A főpolgármester szerint a kormányfő véleménye jó kiindulópontja annak az együttműködésnek, amelyben a főváros kiszámítható partner lesz. 

Karácsony Gergely - Forrás: MTI

Sokan kérdezték, változtat-e valamit Budapest és a kormány viszonyán a miniszterelnök parlamenti nyilatkozata, amely szerint a kormány „nem szeretne a főváros felelős vezetői által nem kívánt fejlesztéseket végrehajtani Budapesten” - írja a Facebookon Karácsony Gergely.

Karácsony Gergely szerint ez jó kiindulópontja annak az együttműködésnek, amelyben ő kiszámítható partner lesz, hiszen az egyetlen és kizárólagos szempont a budapestiek érdeke. A programjának képviseletére kapott erős felhatalmazást a budapestiektől, amelynek három fontos alapköve van.

  1. Presztízsberuházások helyett a budapestiek életminőségét javító fejlesztések kellenek
  2. A város kizöldítése elengedhetetlen
  3. Budapest jövőjéről a budapestiek bevonásával kell dönteni

A Városliget ügyében felmérésből ismert a tény: a budapestiek közel kétharmada közparkot szeretne a Liget-projekt épületei helyett. Ezért ebben az ügyben azt az álláspontot képviseljük határozottan, hogy újabb építmények helyett meg kell növelni a zöldfelületet a Városligetben - írja Karácsony, majd hozzáteszi: a kormány által kezdeményezett stadionberuházások ügyében pedig közvetlenül a budapestiekhez fogunk fordulni, hogy az ő véleményüket képviselhessük a kormánnyal folytatott tárgyalásokon. (dehir.hu)


 

h i r d e t é s