h i r d e t é s

Karácsony Gergely szerint, amit a kormány a pedagógus-béremelésről mond, az hazugság

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Karácsony Gergely szerint, amit a kormány a pedagógus-béremelésről mond, az hazugság

2022. szeptember 12. - 16:13

A főpolgármester szerint jogosak, méltányosak a tanárok követelései. A béremelés nem Brüsszelen múlik, hanem a kormányon.

Forrás: Karácsony Gergely Facebook oldala

Karácsony Gergely szerint fenyegetés, zsarolás helyett megbecsülés és szolidaritás jár a tanároknak. A főpolgármester Facebook-oldalán azt írta, a pedagógusok melletti kiállás rólunk, a gyerekeinkről, az országunkról, a városainkról, a jövőnkről szól.

Mert „olyan lesz a jövő, amilyen a ma iskolája”, idézte Szent-Györgyi Albertet, majd úgy vélte, senki nem akarhatja, hogy a jövőt a jogfosztás, a fenyegetés és a zsarolás, vagyis az határozza meg, ami a pedagógusoknak jut osztályrészül. Szerinte a jövő megvédésének feltétele, hogy ki kell állni a tanárok mellett, a nekik járó megbecsülést ki kell erőszakolni.

Micsoda hazugság az, hogy ez Brüsszelen múlik, ugyan, ez rajtunk múlik, elsősorban a kormányon, persze, de ha ők a megoldások helyett továbbra is a bűnbakokat keresik csak, ha kritikus gondolkodók helyett továbbra is alattvalókat akarnak nevelni az iskolákban, akkor helye és ideje van szülők és diákok kiállásának, a jövőt féltő szolidaritás minden megnyilvánulásának.

Karácsony Gergely közölte, minden tisztelete, támogatása a Miskolcon, Budapesten és az ország bármely pontján a közös jövő nevében tiltakozó tanároké, diákoké. (24.hu)


Kommentelne? Kattintson ide!

h i r d e t é s

Clicky