h i r d e t é s

Karácsony Gergely: új busz- és kerékpársávok lesznek Budapesten

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Karácsony Gergely: új busz- és kerékpársávok lesznek Budapesten

2020. június 12. - 12:39

Buszsávokat alakítanak ki a Hegyalja úton és a Baross utcában, valamint a Bartók Béla úton, az autóbuszok a villamosvágányokon közlekednek majd - közölte a Főpolgármesteri Hivatal csütörtökön az MTI-vel.

Illusztráció: MTI Fotó: Balogh Zoltán

A közlekedésszervezési változásokat Karácsony Gergely főpolgármester csütörtökön jelentette be a Budapest Restart című beszélgetéssorozat legújabb részén

- olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Mint kiemelték: a városvezetés feladata az, hogy mindenki számára alternatívát nyújtson az autós közlekedéssel szemben. Ezért kerül sor számos fejlesztésre, amelyek a közösségi közlekedést és a kerékpáros közlekedést érintik.

A Budapest Restart program egyik fontos célja, hogy vonzóbbá váljon a város a "szelíd" közlekedési módot választók, azaz a kerékpárosok és a gyalogosok számára. Ezért újabb ideiglenes kerékpársávokat alakítanak ki a VIII. kerületben, a Baross utcán az Orczy térig, továbbá a Nagykörút még hiányzó szakaszain, a forgalmi sávok számának csökkentése nélkül.

A kerékpárszállítás lehetősége is bővülni fog: a budai fonódó után az összes Pesten közlekedő Tátra típusú villamoson is lehetséges lesz, illetve a szükséges hatósági engedélyeztetést követően a 4-es metró vonalán. Megkezdődik továbbá a MOL Bubi közbringarendszer nemrég bejelentett megújítása is - közölte a Főpolgármesteri Hivatal.

A közleményben emlékeztettek arra, hogy megkezdődött a pesti fonódó villamoshálózat kiépítése a ferencvárosi szakasszal és a Soroksári út - Haller utcai deltavágány építésével. Közvetlen, átszállásmentes kapcsolat lesz Pesterzsébet és a belváros, illetve a Nagyvárad tér és a Jászai Mari tér között

- írták.

(MTI)


Kommentelne? Kattintson ide!

h i r d e t é s

Clicky