h i r d e t é s

Karácsony másnapján ételt osztanak Debrecenben

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Karácsony másnapján ételt osztanak Debrecenben

2022. december 23. - 07:29

A Kéretlen Figyelem Debreceni Nők Közéleti Egyesülete  karácsonykor sem feledkezik meg a cívis városban élő nehéz sorsú embertársainkról.

A több mint tíz éves hagyománynak megfelelően az ünnep másnapján vendégségbe hívjuk a városban élő szegényeket, a közmunkából tengődő családokat, a magukra maradt kisnyugdíjasokat, az utcán élő honfitársainkat.
Kis csapatunk ünnepi menüvel igyekszik, - ha csak pár órára is - szebbé tenni a Megváltó születésének ünnepét.

A karácsonyi ünnepi ételosztás kezdete:  2022. december 26 /hétfő / 11.00 -óra

Az ételosztás helye: Debrecen, Petőfi tér, az aluljáró előtti terület
( Figyelem az év közbeni helyszín változik! A Petőfi tér rekonstrukciója befejeződött, így újra visszatérünk a Petőfi tér aluljáró felőli területére.)

Jelezzük, hogy összesen 150 fő részére tudunk meleg ételt biztosítani.

A szeretet ünnepén igyekszünk ajándékokkal is kedveskedni a szüleikkel érkező gyermekeknek.

Szeretnénk, ha emlékezetes lenne 2022 karácsonya azoknak is, akiknek nem lesz feldíszített fenyő fájuk, akik Szenteste még annak is örülnek, ha nem hidegben, fázva, dideregve telnek el az ünnep órái.

  A kis csapatunk anyagi lehetőségei végesek, nem vagyunk gazdag emberek, de tiszta szívvel adjuk, amit pénztárcánk enged. a magunk lehetőségei szerint igyekszünk ünnepet "varázsolni" a Petőfi térre.

Kérünk minden jóérzésű honfitársunkat, - ha erre lehetősége van - akár anyagi támogatással, de akár meleg ruhaneművel, élelemmel, bejglivel, süteménnyel, gyermekjátékokkal, könyvekkel, járuljon hozzá az ünnepi ételosztáshoz.
Higgyék el, minden adomány jó helyre kerül, nagyon sok rászoruló ember számára szerezhetünk közösen örömet.
Aki szeretne bármilyen módon hozzájárulni a szeretet karácsonyához, az alábbi telefonszámon jelezheti: +36 30 9841 963
Természetesen bárki személyesen is elhozhatja adományát.
Karácsony másnapján 10.30-tól megtalálnak bennünket a Petőfi téren. Minden támogatásnak örülünk, jó szívvel fogadunk. Aki az ételosztásban is segíteni szeretne, hálásan várjuk.

Meggyőződésünk, hogy egy jó és nemes ügyben kérjük a támogatásukat. Bízunk abban, több  mint száz magyar embernek segíthetünk abban, hogy ők is érezzék a szeretet melegségét, emberségét

Ezúton is kérjük, hogy akiknek a környezetében él olyan felebarátunk, akik számára az ingyenes karácsonyi ebéd örömet szerez, segítsenek abban, hogy a meghívásunkról tudomást szerezzenek.

A kis csapatunk tagjai számára meghatározóak Ferenc pápa gondolatai:

A jogtalanság a szegénység perverz gyökere. A szegények kiáltása minden nappal erősödik, mégis minden nappal kevésbé hallatszik.

 

Debrecen, 2022. december 22 

a szervezők nevében

Tukoráné Kádár Ibolya
az egyesület elnöke