fbpx Karácsonyfa újrahasznosítási tippek | CIVILHETES

h i r d e t é s

Karácsonyfa újrahasznosítási tippek

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Karácsonyfa újrahasznosítási tippek

2016. január 06. - 13:00
0 komment

 

Ma van vízkereszt napja, január 6-a, amikor a legtöbb család megszabadul a karácsonykor még oly kedves, de azóta levitézlett karácsonyfától.

Fotó: nlcafe.hu

Nem feltétlenül kellene a fenyőknek tüzelőként végezniük, hisz vannak ennél környezettudatosabb és praktikusabb megoldások is - írja az nlcafe.hu. Bár a kivágott fákat újraéleszteni nem tudjuk, a kertben még újrahasznosíthatóak a karácsonyfák. Ehhez gyűjtöttem össze pár ötletet.

Tápanyag savanyú talajt kedvelő növényekhez

A lehullott tűleveleket semmiképp ne dobjuk ki, szórjuk a savanyú talajt kedvelő növények tövéhez. A begónia, rododendron, magnólia, hortenzia mind hálás lesz érte.

Talajtakaró

karácsonyfa tűleveleit és az apróra vágott gallyakat sáros területek járhatóbbá tételére is használhatjuk. Mulcsként a talaj kiszáradását gátolja. Az ágaprítóval összevágott fenyőfa járólap lehet, utakat díszíthet, szegélyként szolgálhat.

Dísztárgyak készítése

A fenyőfa korongokból különböző tárgyakat készíthetünk, pl. poháralátétet, következő évre karácsonyfadíszt, vagy akár a tavaszi ajtódísz alapja is lehet. A normann fenyő megszáradt ágait levágva téli lakás- vagy kertdekorációt készíthetünk.

A folytatásért kattintson Balkonada caféblogjára!

 

nlcafe.hu


 

h i r d e t é s

Kommentek