h i r d e t é s

Karácsonyi Szeretetlakoma a Népligetben

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Karácsonyi Szeretetlakoma a Népligetben

2019. december 23. - 14:48

 

Csúcspontjához érkezik az Ételt az Életért Alapítvány adventi ételosztó sorozata, amely az elmúlt évtizedekhez hasonlóan Budapesten tetőzik. 

Forrás: krisna.hu

December 24-26. között mindhárom napon 11 órakor új helyszínen kezdődik az ünnepi ebéd- és élelmiszercsomag osztás, a Népligetben, a Planetárium mellett. A három nap során változó számú ebéd és ételcsomag kerül a családokhoz, 1000-1200- majd 1500 adagszámban. A sorszámozott karszalagokat reggel 8 órakor kezdik osztani az önkéntesek.

Az ünnepi ételosztást az adventi időszakban tucatnyi vidéki akció előzte meg, több száz tonna tartós élelmiszer és több ezer adag ebéd talált így gazdára. A humanitárius szervezet kifejezett célja, hogy a hátrányos helyzetű vidéki régiókban is segítse a rászoruló lakosságot minőségi, egészséges ételeivel.

A Krisna-hívők szegényélelmezési missziója idén 30 éve végzi munkáját hazánkban, idén tehát harmincadik alkalommal töltik a téren az ünnepeket embertársaik megsegítésével. Az Ételt az Életért Alapítvány a vallási előírásoknak megfelelően a kegyesség, az együttérzés és a gondoskodás jegyében jött létre. Kezdetben száraz élelmiszerek, gyümölcsök, később meleg ételek osztásával indult útjára a program, mára azonban egy országos, több főző- és tálalókonyhával rendelkező, komplex ellátási rendszerré fejlődött fel.

A Krisna-hívők nemcsak az ünnepek során osztanak meleg ebédet és kiegészítő élelmiszereket, hanem az év minden napján, így januártól ismét folyamatosan segítik majd a társadalom elesettjeit a fővárosban és vidéken.


 

h i r d e t é s