h i r d e t é s

Karanténba került egy turistahajó 160 fős legénysége

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Karanténba került egy turistahajó 160 fős legénysége

2020. augusztus 01. - 06:15

 

Azután kellett karanténba vonulniuk, hogy négy kollégájukat koronavírus-fertőzéssel kórházba szállítottak - közölte pénteken az Észak-Norvégiai Egyetemi Kórház.

A Roald Amundsen turistahajó - Forrás: RTE

Mire a fertőzésekről tudomást szereztek az egészségügyi hatóságok, a Roald Amundsen turistahajó mintegy 200 utasa már mind partra szállt péntek reggel az észak-norvégiai Tromso kikötőjében. Őket telefonon értesítették, és arra kértek mindenkit, hogy vonuljon karanténba - közölte Kathrine Kristoffersen, a tromsoi tiszti főorvos.

A hajót üzemeltető Hurtigruten vállalat márciusban függesztette fel a tevékenységét a koronavírus-járvány miatt. A vállalat július 7-én közölte, hogy 16 hajójából 14 szeptember végéig fokozatosan visszaáll a szolgálatba, igaz csökkentett kapacitással.

A Roald Amundsen egyhetes útról tért vissza a Spitzbergákról Tromso kikötőjébe.

A világjárvány korai fázisában több ezer utas rekedt turistahajók fedélzetén, mert az országok lezárták kikötőiket a pandémia megfékezése érdekében. Az üzemeltető vállalatok a további utak törlésére és ennek nyomán tömeges elbocsátásokra kényszerültek.

A több mint ötmillió lakosú skandináv államban eddig 9217 fertőzöttet azonosítottak, akik közül 255-en hunytak el a kórban. (MTI) / atv.hu


 

h i r d e t é s