h i r d e t é s

"Káslernek mennie kell!"

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

"Káslernek mennie kell!"

2019. június 20. - 12:23

 

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának Válságminisztériummá való átnevezését javasolja Bősz Anett, a Liberálisok országgyűlési képviselője. 

Illusztráció: MTI Fotó: Bruzák Noémi

A politikus szerint, Kásler Miklós alkalmatlanságának bizonyítéka a Fidesz új költségvetési tervezete, melynek alapján a miniszter képtelen megküzdeni az olyan ágazatok megfelelő finanszírozásáért és hatékony strukturális átalakításáért, mint az egészségügy, az oktatás vagy a szociális ágazat. Emiatt az ott dolgozóknak emberfölötti teljesítményt kell nyújtaniuk, hogy valahogyan életben tartsák a rendszert.

Az egészség, a szolidaritás, az emberség, a kiművelt emberfők az Orbán-kormánynak nem számítanak, emiatt egy lépésképtelen, lomha, feladatait évek óta ellátni képtelen monstrumban tömörítették össze azokat a területeket, ahol az ember állna a középpontban. A magyarok egészségben eltöltött éveinek száma a gazdasági fejlettségi szintünkhöz mérten is alacsony.

Az oktatási rendszerünk regionális szinten is a legrosszabbul teljesítők közt van. A kilakoltatott családok és az otthonápolók történetei mutatják leginkább, hogy ahol az emberségre és a szükségmegoldásra az 5 százalékos GDP-növekedésből nem jut, ott a társadalomszervező súlyos hibákat vét. Önálló minisztériumokat kellene létrehozni az oktatásnak, az egészségügynek, valamint a szociális ágazatnak.  

Ha a NER kárvallottjainak szemszögéből nézzük, a fentiek nem pusztán hibák, hanem kifejezetten bűnök, amikért az Emberi Erőforrások minisztere a felelős.


 

h i r d e t é s