fbpx Katasztrofális a helyzet Ausztráliában | CIVILHETES

h i r d e t é s

Katasztrofális a helyzet Ausztráliában

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Katasztrofális a helyzet Ausztráliában

2020. január 01. - 06:49

 

Drámai felvételeket tett közzé az ausztrál katasztrófavédelem: a videón az látszik, ahogyan az Új-Dél-Walesben tomboló erdőtűz ellen néhány tűzoltó kénytelen bemenekülni járművébe, ahol takarókat nyomnak az ajtórésekhez, hogy a tűz ne terjedjen át a jármű belsejére.

Forrás: The New York Times

Ausztrália keleti részében október közepe óta tombolnak bozót- és erdőtüzek. A lángokban eddig legalább 12 ember vesztette életét, köztük két önkéntes tűzoltó.

Kedden Sydney nyugati részén ismét több mint 40 Celsius fokot ért el a hőmérséklet, ennek ellenére megtartották az újévi tűzijátékot. Új-Dél-Wales déli partvidékén sokan a strandon kerestek menedéket. Két ember életét vesztette- egy apa és fia bennégett házukban.

"Elég ideges vagyok. Már egy hete tart a fenyegetés, és a szél iránya nem rég délire váltott. Szóval azok a tüzek ott most ezeknek a házaknak az irányába fognak haladni, ahol mi lakunk. Szóval elég ijesztő a dolog."

Az új-dél-wales-i Bermagui városhoz közel a hatóságok több ezer embert tereltek egy helyi szörfklubba a gyorsan terjedő lángok miatt. Később az emberek hazatérhettek. A megdöbbentő felvételek napközben készültek.

A tűz nem csak az embereket veszélyezteti: akár több ezer koala is elpusztulhatott Sydneytől északra. Az ausztrál teniszezőnő, Ashleigh Barty, aki jelenleg a női teniszezők világranglistájának első helyezettje, tűzben megégett, sérült koalákat látogatott meg. (Euronews)


 

Kommentek

h i r d e t é s