h i r d e t é s

Kecskeméten is alig látnak, miután átadták az új lámpákat

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Kecskeméten is alig látnak, miután átadták az új lámpákat

2016. február 22. - 10:14
0 komment

 

Nem adnak elég fényt az új LED-es közterületi lámpák, emellett a közvilágítás este túl későn kapcsolódik fel, a rossz látási viszonyok pedig balesetveszélyes közlekedési helyzeteket teremtenek – hangzott el a kecskeméti képviselő-testületi ülésen.

hirosveny.hu

Folyamatosan érkeznek be lakossági panaszok a 2014-ben átadott új LED-es lámpákkal kapcsolatban - áll abban az indítványban, amelyet Falusi Norbert LMP-s képviselő és Király József szocialista frakcióvezető nyújtott be a kecskeméti közgyűlésnek. A panaszosok szerint a LED-es lámpák környezetében időjárástól függetlenül rosszak a látási viszonyok, és ez balesetveszélyes szituációkat eredményezhet. Továbbá gondot jelent, hogy a lámpatestek este túl későn kapcsolódnak be, így szürkületben „kénytelenek kockáztatni épségüket a közlekedők” - írta a Boon.

Szemereyné Pataki Klaudia polgármester válaszként elmondta: az önkormányzat a közvilágítás üzemeltetésével és fejlesztésével kapcsolatban külön-külön le fog folytatni egy nagyobb léptékű, több évre szóló közbeszerzési eljárást.

Kecskemét egy uniós projekt révén fordíthatott közel 1 milliárd forintot arra, hogy 11 900 darab közterületi lámpájából 5350 darabot energiatakarékos LED-es fényforrásra cseréljen le. A fejlesztés a városnak nem került pénzébe, ugyanis 840 millió forint uniós és hazai támogatást kapott, és a 140 millió forint önerőt is eredményesen megpályázta az önerő alapból. Király József és Falusi Norbert indítványában megjegyezte: „a közbeszerzést a médiában is sokat szereplő, ebben az időben Orbán Viktor vejének, Tiborcz Istvánnak az érdekeltségében álló ELIOS Zrt. nyerte meg”.

 

vg.hu


 

h i r d e t é s