h i r d e t é s

Kecskeméten már megvannak az első hivatalos jelöltek

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Kecskeméten már megvannak az első hivatalos jelöltek

2017. november 17. - 09:15

Szerdán Kecskemétre látogatott Molnár Gyula, az MSZP elnöke, aki lakossági fórumot tartott, de előtte sajtótájékoztatón bejelentette, hogy Király József és Dobos József városatya a párt két jelöltje a jövő tavaszi országgyűlési választásokon.

Szerdán Kecskemétre látogatott Molnár Gyula, az MSZP elnöke, aki lakossági fórumot tartott, de előtte sajtótájékoztatón bejelentette, hogy Király József és Dobos József városatya a párt két jelöltje a jövő tavaszi országgyűlési választásokon. Hozzátette: nem várnak tovább az ellenzéki pártokra.

A sajtótájékoztatón Király József elmondta: Kecskemét a második virágkorát éli gazdaságilag Kada Elek óta. Ennek ellenére szerinte nem jól gazdálkodunk a befolyó helyi adóból, mert nem alakul egy fiatalok számára is élhető, kulturálisan pezsgő város. Hangsúlyozta, hiányolja a nem fizetésalapú bérlakásrendszert, amely lehetőséget adna a családalapításra és a karrierre.

Molnár Gyula folytatásul elmondta: Magyarországon társadalmi válság van, néhány tízezer ember gyarapszik, miközben nő az elszegényedő milliók száma. Hozzátette: érthetetlen számára, hogy mindezek mellett miért nem lázadunk az egészségügy helyzete miatt, miközben mindenki fél bekerülni a kórházakba, mert tudják, hogy nincs számukra megfelelő ellátás és nagyobb a fertőzésveszély, mint az intézményen kívül.

Hangsúlyozta: hazánkban a legköltségesebb képzés az orvosképzés, miközben az orvosaink elhagyják az országot, majd követik őket a szakápolók.

Mindezért az MSZP a négy éves programjában minden évben 25 százalékkal emelné az egészségügyben dolgozók bérét, mert csak így van esély visszaszorítani az elvándorlást és visszaszerezni az elveszett egészségügyi bizalmat. Hozzátette: vissza kell állítani a kötelező társadalombiztosítási rendszert, akárcsak a felelős minisztériumot Budán, mint ahogyan azt forradalmi elődeink mondták 1848-ban.

Hírösvény


h i r d e t é s

Clicky