h i r d e t é s

Kecskeméten megvannak az esélyes ellenzéki jelöltek

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Kecskeméten megvannak az esélyes ellenzéki jelöltek

2018. április 04. - 18:49

 

Kecskemét és térségének két választókerületének legesélyesebb jelöltje, Király József (MSZP-Párbeszéd), valamint Vágó Gábor  (LMP) országgyűlési képviselőjelölt tartott sajtótájékoztatót szerdán a város főterén, bejelentve: aki kormányváltást szeretne, ne pazarolja el a szavazatait, hanem adja a voksát a két legesélyesebb ellenzéki jelöltre, mert csak így van esély a győzelemre.

A két ellenzéki jelölt honnan vette ehhez a bátorságot? 

Onnan - korábban ezt saját méréseik is igazolták -, hogy Hódmezővásárhelynek az összefogás által elsöprő győzelmet arató újdonsült polgármestere, Márki-Zay Péter az ünnepet követően bejelentette: a szakértői csapatával létrehoztak egy weboldalt, rendszervaltas2018.hu címmel, amelyen a mérések alapján mind a 106 szavazókörzetben megtekinthető a legesélyesebb ellenzéki jelölt. 

Ezek az adatok szintén alátámasztják Király József és Vágó Gábor népszerűségét.

Persze, kicsit furcsa volt a felállás, hiszen Király József esélyei azzal nőnek meg igazán Zombor Gáborral szemben, ha épp az LMP-s képviselőjelölt visszalépne, miközben a párttársa,  Vágó Gábor épp arra buzdított, hogy szavazzanak Királyra, aki több mint tíz éve fedhetetlenül küzd a városért és a tisztább közéletért.

A Hírösvény tudósítója meg is kérdezte Vágó Gábort, hogy mi a bajuk Király Józseffel, mire ő azt válaszolta, hogy neki személy szerint semmi baja és még semmi sem biztos, sok víz lefolyik vasárnapig még a Dunán, de a visszaléptetés nem tőle függ.

 

Mindeközben a fővárosban eldőlni látszik, hogy az LMP nem nagyon lép vissza már senki érdekében, ugyanis el sem mentek arra az ellenzéki koordinációs megbeszélésre, amely a kecskeméti főtéri sajtótájékoztató idejében zajlott.

E szerint:

Szabó Szabolcs, XXI. kerület – egyedül állhat szemben a fideszes Németh Szilárddal. Itt Bangóné Borbély Ildikó (MSZP-Párbeszéd) lép vissza.

Vajda Zoltán, XVI. kerület – egyedül állhat szemben a fideszes Szatmáry Kristóffal szemben. Itt a DK-s Nemes Gábor lép vissza.

Bod Tamás, Orosháza – várhatóan egyedül állhat szemben a fideszes Simonka Györggyel, erre egyelőre csak ígéret van. „A helyiekre bízzuk, hogy ott születhessen megállapodás” – mondta Juhász. Ez azt jelenti, hogy itt majd a helyiek döntik el a visszalépést.

Az Együtt-jelöltek a következő MSZP–párbeszédesek javára lépnek vissza: Hiller István (XX. kerület), Szabó Tímea (III. kerület), Molnár Gyula (XXII. kerület), Csabai Lászlóné (Nyíregyháza), Gurmai Zita (Debrecen), Stefanik Zsolt (Szigetszentmiklós) javára 

Az Együtt-jelöltek a következő DK-s jelöltek javára lépnek vissza: Niedermüller Péter (II. kerület), Bauer Tamás (XII. kerület), Gy. Németh Erzsébet (XI. kerület), Glázer Tímea (Győr), Rónai Sándor (Dunakeszi) javára. 

 


 

h i r d e t é s