h i r d e t é s

Kelemen Hunor marad az RMDSZ elnöke

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Kelemen Hunor marad az RMDSZ elnöke

2015. április 17. - 20:34
0 komment

 

Kelemen Hunornak nem akadt kihívója az RMDSZ 12. kongresszusán.

A régi-új elnök szerint a pártnak nem arra kell összpontosítania, kinek az oldalán, és mikor kerül a bukaresti kormányba, hanem az erdélyi magyarsággal kell megerősítenie a kapcsolatát - írja a hvg.hu.

Újabb négy évre Kelemen Hunort választotta elnökévé a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) pénteken, a szövetség Kolozsváron tartott 12. kongresszusán.

Kelemen Hunornak nem volt kihívója. A kongresszusi küldöttek közül - akik 585 érvényes voksot adtak le - 575-en szavaztak bizalmat neki.

Az RMDSZ "újratervezés" jelszóval rendezett kongresszusán Kelemen Hunor programbeszédében a társadalomszervezés erősítésére helyezte a hangsúlyt. "Az etnikai képviselet terén nincs alternatívája az RMDSZ-nek. Nem újabb és újabb pártokra van szüksége a közösségnek, hanem nyitott, befogadó és mindig megújulni képes szövetségre" - mondta az RMDSZ újraválasztott elnöke.

Mint mondta, az RMDSZ-nek nem arra kell összpontosítania, kinek az oldalán, és mikor kerül a bukaresti kormányba, hanem az erdélyi magyarsággal kell megerősítenie a kapcsolatát.

Az RMDSZ a kommunikációját is javítani akarja, nemcsak a magyar közösség, hanem a román többség tájékoztatása és meggyőzése érdekében is.

 

MTI / hvg.hu (Címlap: Kelemen Hunor - Fotó: Stiller Ákos)


 

Kommentek

h i r d e t é s

h i r d e t é s