fbpx Keleti Ágnes 100 éves - "Élek, jól élek, szeretek élni" | CIVILHETES

h i r d e t é s

Keleti Ágnes 100 éves - "Élek, jól élek, szeretek élni"

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Keleti Ágnes 100 éves - "Élek, jól élek, szeretek élni"

2021. január 09. - 08:16

 

Szombaton (ma) ünnepli 100. születésnapját Keleti Ágnes ötszörös olimpiai bajnok tornász, a Nemzet Sportolója, a világ legidősebb élő olimpiai bajnoka.

Keleti Ágnes a közelgő születésnapjára kapott tortával budapesti otthonában 2021. január 7-én. Az ötszörös olimpiai bajnok tornász, a Nemzet Sportolója, a világ legidősebb élő olimpiai bajnoka 100. születésnapját ünnepli január 9-én. - Fotó: MTI/Kovács Tamás

A születésnapja alkalmából rendezett ünnepségen újságírói kérdésre azt mondta, ez az évforduló pont ugyanolyan számára, mint amikor 60 éves volt.

"Élek, jól élek, szeretek élni. Az egészség a lényeg, a születésnap egyáltalán nem fontos, csak a jó élet" - mondta jókedvűen Keleti Ágnes, akinek a napjai elmondása szerint jól telnek.

"Csak szép idő legyen" - kívánta születésnapja alkalmából a sportoló, akiről egész estés dokumentumfilm készül "Aki legyőzte az időt - Keleti Ágnes" címmel Oláh Katalin rendezésében, a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával.

Keleti Ágnes a legtöbb olimpiai éremmel (tíz) rendelkező magyar női sportoló, nemcsak a legidősebb élő olimpiai bajnok, hanem a legidősebb ötkarikás érmes is.

Az Újpesti Torna Egylet szerdán jelentette be, hogy az ötszörös olimpiai bajnokról nevezi el a közelmúltban felújított tornacsarnokát. Izraelben pedig, ahol a melbourne-i olimpia után telepedett le, róla nevezik el a szertorna-bajnokságot. (MTI)


 

h i r d e t é s