h i r d e t é s


Kellemes idő várható

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Kellemes idő várható

2017. október 05. - 06:00

 

Csütörtökön a napsütést északkeleten zavarják felhők, de ott is csak eleinte lehet kisebb csapadék. - írja az Időjárás.hu.

Pénteken hidegfront alakítja az időjárásunkat, majd a hétvégén változóan felhős, kissé hűvös időre számíthatunk.

Délelőtt északkeleten több lesz a felhő, de legfeljebb kisebb eső alakulhat ki, másutt több-kevesebb időre kisüt a nap.

Délután sok lesz a napsütés, melyet csak északkeleten zavarhatnak felhők, de csapadék ott sem alakul ki.  Napközben élénk, többfelé erős lesz a délnyugati szél.

A legmagasabb hőmérséklet 18, 23 fok között alakul.

Orvosmeteorológia

Csütörtökön napközben nem érvényesül fronthatás, javul az élettani helyzet. - írja a meteoklinika.hu.

A késő esti órákra az északnyugati tájakat már hidegfront közelíti meg. Napközben gyorsan melegszik a levegő, nagy lesz tehát a napi hőingás, ami kisebb keringési és szívproblémákat okozhat. Ha érzékeny rá, akkor vérnyomás-ingadozás, szaporább szívverés jelentkezhet, ebben az esetben nem tanácsos megterhelő fizikai munkát végeznie, illetve galagonyatea fogyasztásával könnyíthetnek a helyzetükön.

A hűvös hajnali órákban többeknél kopásos jellegű ízületi bántalmak léphetnek fel, ezeket akár egy néhány perces kímélő tornával is mérsékelheti, délutánra pedig várhatóan mérséklődnek is a tünetek. A napos időszakokban javul a hangulat és a közérzet, illetve a teljesítőképesség is.

A nagyobb hőingás miatt réteges öltözet javasolt. A szél csökkenti a hőérzetet, ingerlékenységet is okozhat, fokozott a balesetveszély!

A levegőminőség jó, és a pollenterhelés is alacsony marad. Az UV sugárzás helyenként eléri a közepes szintet.

A közlekedők a hirtelen fellépő oldalszélre figyeljenek, mely rontja a gépjármű menetstabilitását! Emellett a napsütés lehet zavaró, jó, ha mindig kéznél van a napszemüveg!

 

meteoklinika.hu / idojaras.huh i r d e t é s

betöltés..

;