h i r d e t é s

Kellemes időre számíthatunk

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Kellemes időre számíthatunk

2015. szeptember 12. - 07:58
0 komment

 

Szombaton nyugat felől ugyan lassan, de határozottan csökken a felhőzet, egyre többfelé kisüt a nap.

Vasárnap már kifejezetten kellemes időre számíthatunk, a jövő hét pedig kisebb változékonysággal ugyan, de a nyárias idő jegyében telik.

Részletes előrejelzés

Ma délelőtt nyugat felől szakadozik, csökken a felhőzet, a Dunántúlon már hosszabb időszakokra is kisüt a nap. Keleten még borongós időre van kilátás, de már ott is egyre kevesebb helyen várható zápor.  Délután a változó felhőzet mellett hosszabb-rövidebb időre mindenhol kisüt a nap. Számottevő csapadék nem várható, keleten lehet elvétve zápor, kisebb eső. A mérsékelt délies szél a Kisalföldön átmenetileg megélénkül. A csúcshőmérséklet 17, 23 fok között valószínű.

Az időjárás emberi szervezetre gyakorolt hatásairól részletesen itt olvashat.

Vasárnap a sok napsütést kevés gomolyfelhő zavarja, csapadék nem várható. Megélénkül a délkeleti szél. Kora délután 23, 28 fok várható.

Hétfőn nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet. A nap második felében a Dunántúlon sokfelé kell esőre, záporesőre számítani. Keleten változóan felhős lesz az ég, csapadék nem valószínű. Megerősödik a déli szél. A hőmérséklet csúcsértéke 24, 29 fok között alakul.

Kedden kezdetben erősen felhős lesz az ég, majd fokozatosan csökken a felhőzet és egyre több napsütés várható. Eleinte a Dunántúlon szórványosan futó záporokra lehet majd számítani, később már sehol sem várható csapadék. Változó irányú szél lesz. 21, 27 fokra melegszik a levegő.

Szerdán nyugat felől tovább csökken a felhőzet, egyre több napsütés várható. A nap második felében már csak néhány gomolyfelhő lesz az égen. Csapadék nem lesz. A délnyugati szél élénk lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 23, 28 fok között alakul.

Csütörtökön a derült időben csapadék nem lesz. Mérsékelt lesz a déli szél. 22, 27 fokra melegszik a levegő.

 

idojaras.hu


 

h i r d e t é s