h i r d e t é s

Kellemes időre számíthatunk, egy-egy záporral, zivatarral

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Kellemes időre számíthatunk, egy-egy záporral, zivatarral

2020. március 28. - 06:10

 

A következő napokban hirtelen és erőteljes melegedésre kell készülni, a jóidő azonban nem tart sokáig - írja az Időjárás.hu

Délelőtt gyengén felhős lesz az ég, sok napsütésnek örülhetünk. 

Délután a napos időszakok mellett gomolyfelhők képződnek, amelyekből helyenként záporok kialakulhatnak, néhol kis eséllyel zivatar is előfordulhat. Mérsékelt marad a légmozgás, a délutáni csúcsértékek 14, 19 fok között alakulnak. 

Vasárnap délelőtt gyengén felhős lesz az ég, néhol futó zápor kialakulhat. Délután a napközben kialakuló gomolyfelhőkből országszerte számítani kell záporokra, néhol zivatarokra. Megerősödik az északnyugati szél. Kora délután 13, 18 fok közé melegszik a levegő.

Orvosmeteorológia

Szombaton frontmentes időben lesz részünk. - írja a meteoklinika.hu

Az éjszakai időszakban lehűl a levegő, helyenként akár fagyhat is, ez pedig elsősorban a kopásos eredetű ízületi bántalmakkal élők körében okoz végtagfájdalmakat. Amennyiben sajgó ízületekkel ébred, kezdje a napot egy átmozgató tornával és tartsa melegen fájó végtagjait. A panaszok reggel jelentkezhetnek legerősebben, délutánra országszerte megszűnnek a tünetek. A hűvös reggelt gyors melegedés követi, délutánra több helyen 15-16 fok köré melegedhet a levegő. A néhol több mint 12-13 fokos hőingás fokozott terhelést jelent sokunk számára: ilyenkor gyakori tünet lehet a vérnyomás-ingadozás, a krónikus betegek és az idősek múló rosszullétet és keringési panaszokat tapasztalhatnak.

A sok napsütés kedvez a hangulatnak, csupán a megélénkülő szél ront a hő-és komfortérzeten.  Szabadtéri tevékenységeket a kormány intézkedései miatt senki ne tervezzen, viszont a kerti munkákat nyugodtan időzítheti erre a napra. 

A pollenkoncentráció jellemzően közepes vagy magas, az allergiások orrfolyást, tüsszögést tapasztalhatnak.

A légszennyezettség magas, több nagyvárosban káros a levegő minősége. 

A közlekedés során a tompa reflexek okozzák a fő veszélyt, valamint napnyugtakor a napsütés is zavaró lehet. Amennyiben útnak indul vezessen fokozott figyelemmel.

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s