h i r d e t é s

Kellemes időt hoz a hétvége!

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Kellemes időt hoz a hétvége!

2019. szeptember 21. - 06:03

 

A hétvégén a hajnalok hűvösek lesznek, de a nappali felmelegedés több fokot erősödik. A napos időben érdemes minél több időt a friss levegőn tölteni, mert a nyugodt őszi időnek hamarosan vége:a jövőhét elején mediterrán ciklon hoz csapadékot. - írja az Időjárás.hu

Délelőtt napos idő várható kevés fátyolfelhővel.

Délután szikrázó napsütésre számíthatunk, helyenként lehet magasszintű felhőzet az égen. A mérsékelt délies szelet élénk lökések kísérhetik, a délutáni csúcsértékek 18, 21 fok között alakulnak.

Vasárnap délelőtt sok napsütésre van kilátás, szinte felhő sem lesz az égen. Délután túlnyomóan derült lesz az ég, csapadékra nem kell számítani. Megerősödik a délkeleti szél. 19, 24 fokra számíthatunk.

Orvosmeteorológia

Szombaton nem érkezik fölénk front, továbbra is anticiklon alakítja időjárásunkat. - írja a meteoklinika.hu

Az éjszakai derült idő zavartalan kisugárzást eredményez, emiatt hajnali órákra többfelé erősen lehűl a levegő. Nagyobb területen várható talajmenti fagy, sőt a szélvédett és fagyra hajlamos tájakon az előző napokhoz hasonlóan légköri fagy is kialakulhat. A fagypont közeli léghőmérséklet hatására kopásos eredetű ízületi bántalmak jelentkezhetnek, illetve kiújulhatnak a korábbi ízületi problémák. A tünetek a reggeli időszakban jelentkezhetnek a legintenzívebben, majd a délelőtti melegedés következtében fokozatosan mérséklődnek. A fájó ízületek ellen alkalmazzon meleg borogatást, valamint kezdje a napot egy könnyű, átmozgató tornával. Az ízületi fájdalom tartós enyhítéséhez már napi egyszeri sétával is nagyban hozzájárulhat, fontos azonban, hogy ne terhelje túl fájó végtagjait!

A délelőtti gyors melegedést követően délutánra több helyen 20 fok köré melegszik a levegő. A nagy napi hőingás az egyéni érzékenység függvényében vérnyomás-ingadozást és keringési panaszokat okozhat. A Dunántúlon időnként megélénkül a délkeleti szél, így a fejfájósok mérsékelten nehéz napra számíthatnak.

A pollenszint kis mértékben nő, elsősorban a parlagfű okozhat tüneteket az allergiások körében. Az allergiás megbetegedéssel küzdők lehetőség szerint kerüljék a réteket és az elhanyagolt területeket, mossanak sűrűbben kezet és hajat.

A közlekedés során veszélyes időjárási jelenség nem várható, de a napsütés alacsony napállás idején könnyen elvakíthatja vezetés közben. Mindig tartson magánál napszemüveget és vezessen körültekintően. A hétvégén megnövekedett forgalomra számítson, a balesetveszély emiatt fokozódik!

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s