h i r d e t é s


Kellemes nyári napok elé nézünk

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Kellemes nyári napok elé nézünk

2017. augusztus 22. - 06:04

 

Kedden változóan gomolyfelhős, de alapvetően napos időre van kilátás, kellemes csúcshőmérsékletre számíthatunk. - írja az Időjárás.hu.

A hét közepéig ehhez hasonló marad az időjárás, majd péntektől ismét jelentős melegedés várható.

Délelőtt a Dunántúlon, illetve keleten több helyen megnövekszik a gomolyfelhőzet, máshol jellemzően derült idő várható. Csapadék nem lesz.

Délután a változóan felhős ég mellett több-kevesebb napsütésre szinte mindenütt készülhetünk. A gomolyfelhőkből északkeleten helyenként futó zápor kialakulhat, máshol azonban csapadék nem valószínű.

Napközben mérsékelt lesz az északnyugati szél, délután 22, 27 fokig melegszik a levegő.

Orvosmeteorológia

Kedden sem érkezik front hazánk térségébe, a nap azonban még mindig rendkívül hűvösen indul. - írja a meteoklinika.hu.

Továbbra is jelentős a megfázás kockázata, ezért ajánlott folytatni a korábban megkezdett C-vitamin kúrát, ügyeljen a réteges öltözködésre, továbbá az általános higiénia fokozott betartásával is sokat tehet, hogy megelőzze a fertőzések kialakulását.

A kora délutáni órákra aztán már jóval melegebbé válik az idő, a viszonylag nagy hőingás pedig az arra hajlamosaknál enyhe vérnyomás-ingadozást válthat ki. Ha Ön is krónikus vérnyomásproblémával küzd,  szívre gyakorolt pozitív hatása miatt érdemes galagonya teát fogyasztania, emellett igyekezzen kerülni a nehéz, fizikai munkával járó tevékenységeket.

A napos időszakok kedvezően befolyásolják a hangulatot és a közérzetet, sőt a teljesítőképességet is. Érdemes kihasználni a jó időt egy kis kirándulásra, sétára.  Ám amennyiben a parlagfűre, illetve a csalánfélékre allergiás, akkor Önnek most nem javasolt a szabadban való sportolás, illetve a rétek, szántók, erdős területeket is érdemes kerülnie, mivel várhatóan tovább erősödik a pollenterhelés.

A déli órákban az UV-sugárzás bár helyenként megközelítheti az erős fokozatot, de a változékony időben ingadozó lesz az értéke. A délnyugati tájakon a leégés veszélye sem áll fenn.

A közlekedők északkeleten helyenként nedves útszakaszokkal találkozhatnak, ezek területén a megnövekvő féktávolság miatt lassabb vezetés, illetve nagyobb követési távolság tartása javasolt. Ajánlott napszemüveget is bekészíteni a kocsiba, elsősorban az alacsony napállás esetén fordulhat elő, hogy elvakítja a napfény.

 

meteoklinika.hu / idojaras.huh i r d e t é s

betöltés...

;